Sivut

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Terveen koiran rakenne

Pääsiäismaanataina(meinasin kirjoittaa aluksi sunnuntaina :D) oli aikainen herätys ja suunta kohti Ruovettä ja ryhmänäyttelyä. Radiossa kehuttiin hyvää ajosäätä ja heti sen jälkeen alkoikin sataa lunta niin että moottoritien toinen kaista oli lumen peitossa :D Automatkalla tajusin myös että hupsista, jäipä koiran aamuruoka antamatta. No ei se mitään, ainakin lihapullat kiinnostaisivat kehässä. 


Pienen metsätieajelun jälkeen löysin näyttelypaikan. Tollerit olivat vuorossa heti ensimmäisinä kymmeneltä aamulla. Ei kuitenkaan tullut mikään kiire vaan ihan rauhassa saatiin odotella että päästään kehään. Foxi olikin ensimmäinen arvosteltava koira koko kehässä! 


Meidän lisäksi junnuluokassa oli myös toinen uros. Foxi esiintyi taas oikein kivasti. Välillä se meinasi siirtyä laukkaamaan, mutta aika pian sain jarruteltua. Mukavan reipasta ravia se eteni. Seisoi taas kuten pieni patsas. Kirsi Nieminen mittasi Foxin ja sai saman lukeman 51cm, kun minkä Juutilainen aikaisemmin Virossa. Rotumääritelmän sisälle siis mahtuu :) Tuloksena tänään sininen nauha(joita jostain syystä siis vielä jaettiin Ruovedellä).


Erittäin hyvän tyyppinen, voimakasrakenteinen juniori. Vahva, maskuliininen pää, vielä taakse laskeva kallo-osa. Hyvät lavat. Syvä rintakehä. Pitkä lanne. Leveät reidet ja erinomaiset takakulmaukset. Vahva raajaluusto. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Hyvä väritys ja karva. Selässä pehmeyttä. Esiintyy hyvin.


Ihan mukava arvostelu saatiin. Odotin jotain täysteilausta, mutta ei. Junnujen kilpailuluokassa oltiin toisia, koska toinen uros sai erinomaisen. Nieminen sanoi minulle että Foxilla on hieno, terveen koiran rakenne mutta se on liian vahva junnuluokkaan. Olisikohan pitänyt ilmoittaa nuoriin? 


ROP Ruovedellä Fireheart Isn't It Inez ja VSP junnu-urokset voittanut Tollerbay Felix Von Tistel. Onnittelut! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti