Sivut

torstai 19. huhtikuuta 2012

Suunnistusihme

Tällä postaukselle olisin keksinyt vaikka miten monta otsikkoa. Oli nimittäin sellaiset ohjatut taipparitreenit että huhhuh! Koko touhu alkoi lupaavasti sillä että laitoin navigaattorin tien nimen, mutten numeroa, joten joudun ajamaan suunnilleen Helsingin keskustan kautta treenipaikalle. Lisäksi olin hahmottanut väärin sähköpostissa tulleen kartan ja myöhästyttiin treenien alusta, koska en meinannut löytää paikalle. Onneksi yksi ihana koiranulkoiluttajatäti neuvoi minua ja sitten löysinkin vihdoin perille.


Suoraan siis vaan suorittamaan. Kierrettiin maassa lojuvia dameja ja Foxia ei olisi voinut damit vähempää kiinnostaa. Tässä ei siis ollutkaan tarkoitus että koira ottaa damin vaan enemmänkin kyse oli koiran hallinnasta. Sen jälkeen yksi luoksari, joka onnistui hienosti. MUTTA itse liikkeen jälkeen Foxi keksikin mennä tervehtimään yhden ryhmäläisen koiraa. Tai no tervehtimään - pullistelemaan ryhmän ainoalle urokselle... Koira hätistettiin pois ja sitten se tulikin minun luokseni. Eipä ole Foxi kyllä KOSKAAN aikaisemmin missään treeneissä karannut toisen koiran luo. 


Sitten tehtiin muistinouto. Foxi oli vuorossa viimeisenä. Ennen meidän vuoroa se katsoi aika kivasti damia, mutta jossain vaiheessa se huomasi ryhmäkaverin damin ja alkoi tuijottaa sitä. Kun meidän vuoro tuli niin käänsin Foxin kyllä kohti omaa damia, kun se istui hieman vinossa, mutta sepä juoksikin sinne puskaan, mistä kaveri oli äsken hakenut oman daminsa. Koira takaisin viereen ja sitten ohjaaja kävi nostamassa meidän damia ja sitten saatiinkin hieno nouto. Tosin viime aikoina Foxin palautukset on mun mielestä ollut tosi vinoja, se siis juoksee minua kohti, mutta sen näköisenä että menisi mielellään ohi. Yleensä käytän suullista käskyä muistutuksena että MINULLE.


Sitten siirryttiin päivän teemaan eli markkeeraukseen. Alue oli aika pieni kallioinen ylämäki, jonka kouluttaja hajusti meille. Foxi taisi olla vuorossa toisena. Se katsoi hyvin heiton ja juoksi damille ja ottikin sen. Sitten se häiriintyi vieressä seisseestä kouluttajasta ja vähän taisi unohtaa suoraviivaisen palautuksen. Muistutuksella sain damin itselleni, mutta sitten lähti Foxilla mopo ihan täysin käsistä. Alkoi hullu tolleriralli ja jonkinasteinen sekopääkohtaus. En tiedä mikä Foxille oikein tuli :D 


Sain Foxin kuitenkin kiinni(en toki alkanut jahtaamaan) ja tarkoitus oli tehdä uusi markkeeraus, mutta koira oli aivan täysin EVVK, hae itse damisi asenteella. Kouluttaja sitten totesi minulle että koiraa ei voisi damit pätkääkään kiinnostaa ja siitä täytyy tehdä damihullu. Mun täytyy alkaa pitää dameja aarteinani ja vähän härnätä Foxia niillä. Lisäksi saatiin oikein lupa tehdä paukkunoutoja ja unohtaa viemiset hetkeksi. 


Koitti meidän vuoro uudelleen ja koira oli vielä pahemmin EVVK asenteella kun ensimmäisellä kerralla. Se katsoi kyllä markkeerauksen mutta sen jälkeen jäi lähtöpaikalle haistelemaan ja lähti muutenkin ihan toiseen suuntaan kun missä se markkeerausdami oli. Kouluttaja jo totesi sen mitä itsekin olen viime aikoina mietiskellyt, Foxi yrittää dominoida minua. Saimme tehtäväksi kävellä hihna lyhyellä hetken muista kauempana niin että Foxi ei saanut nuuskia ollenkaan ja sen täytyi kävellä vasemmalla. No mehän käveltiin ja käveltiin. Foxi vain katsoi eteensä eikä ottanut yhtään katsekontaktia. Onneksi ei ollut tokoseuraamista. 


Sitten lähdettiin takaisin muita koirakoita ja kouluttaja heitti damin meitä kohti ja Foxia ei edelleenkään kiinnostanut. Se oli siis meidän oma dami, kuten koko treenien ajan. Sitten alkoikin sellainen touhu, joka varmaan oli ulkopuoliselle hyvin huvittavan näköistä. Nimittäin kouluttaja laittoi minut noutamaan sitä damia. Kouluttaja heitti ja minä noudin ja palautin juosten ja koira joutui juoksemaan hihnassa perässäni. Sitten otin hihnan pois ja Foxi olisi saanut lähteä paukkunoutoon, mutta se pysähtyi kyselemään minulta ennenkuin lähti. Kouluttajan heitto meni puskaan ja Foxi olisi hakenut sen, mutta ei ollut niin kiinnostunut että olisi ottanut sen sieltä. Vielä kerran koira istumaan ja kouluttaja heitti ja Foxi haki ja palautti kivasti käskyn saatuaan.


Että sellaiset treenit :o Koira ei todellakaan ollut messissä ja en voi kun ihmetellä. Vasta pari päivää sitten kirjoitin toisaalle että Foxi rakastaa noutamista, mutta rakkaudesta ei ollut merkkiäkään Kulosaaressa. Ärsyttää koska koira teki niin huonosti, ensimmäinen tehtävä ei todellakaan ollut sille liian vaikea vaan sellaisia me ollaan tehty itseksemme. Toisaalta, tuntuu että opin tästä kerrasta varmaan enemmän kun sellaisesta milloin kaikki sujuu kuten pitääkin.


Jos nyt haetaan vielä jotain positiivista niin Foxi odotti tosi nätisti. Makoili suurimmaksi osaksi hiljaa hihnan päässä. Aluksi yritti toki keksiä kaikenlaista, mutta aika pian se rauhoittui. Lisäksi kouluttaja sanoi minulle että joihinkin muihin ryhmäläisiin verrattuna, käytän käskyjä aika vähän. En siis pidä sellaista lirkuttelushow'ta ja maanittelua vaan käytän yhtä käskyä, ehkä toistan jos haluan vahvistaa. Muillakin koirilla oli kyllä vähän sellainen aivot narikkaan meno päällä, saa nähdä miten sujuu seuraavat taipparitreenit. 


Kuka lukijoista mahtaa olla seuraava rohkea tunnustaja? Edelleen kaipailen kommentteja lukijoilta :)

4 kommenttia:

  1. Minä olen seuraava joka uskaltaa tunnustaa :)
    Jotenkin osaan samaistua teidän treeneihin ja Nemosta on sanottu samaa dominoinnista.... Olenkin suunnitellut pipoa jossa teksti "Kyllä se kotona osaa", sillä mistä se aina osaakin näyttää temppunsa juurikin kun niitä vähiten toivoisi :/... Tsemppiä harjoituksiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tämä lukijoiden tunnustaminen yksi kerrallaan näyttää toimivan! :D

      Mä olenkin lueskellut teidän(kin) blogia joskus :) Voidaan harkita noiden pipojen kimppatilausta :D !

      Poista
  2. Mä olen aiemminkin yrittänyt tunnustaa, mutta ei ole onnistunut. Nyt siis sait kaksi kärpästä yhdellä iskulla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Taas uusi tunnustaja :D

      Tää näyttää tunnustushomma näyttää oikeasti toimivan :D

      Poista