Sivut

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Parasta A-luokkaa

Foxin kaikki terveystulokset löytyy nyt KoiraNetistä, eli siis kaikki on nyt virallista. Silmät terveet, kyynärät 0/0 ja lonkat muuttuivatkin A/A. Olen niin iloinen noista tuloksista! :)


Viime viikon maanantaina oltiin tokotreeneissä. Teemana lähinnä hyppy. Jokainen sai tehdä sen pari kertaa ja muutoin puuhastelua omalla ajalla. Me ei tietenkään olla edistytty hypyn kanssa mihinkään, koska ei olla koskaan treenattu sitä kotona. Ensimmäisen kerran tehtiin niin että käskin käsimerkin avulla hyppäämään ja heitin pallon heti kun Foxi oli hypännyt. Hieno hyppy, mutta Foxi oli hihnassa ja se tietenkin vähän häiritsee. Seuraavan kerran tehtiin niin että käskin seisomaan hypyn jälkeen ja menin vierelle. Onnistui ihan kivasti, vaikka kouluttajan mukaan Foxi tarvitsisi lisää draivia hyppyyn. Mun on vaan itse jotenkin vaikea hahmottaa mitä kautta kannattaa mennä :D Ehkä se korjautuu kunhan treenataan tätä kotonakin. 


Tehtiin myös jääviä, tai oikeastaan liikkeesta seisomista. Ei varsinaisesti seuruutettu koiria vaan ne saivat suhteellisen vapaasti kulkea vasemmalla. Foxi jäi mun mielestä tosi hyvin seisomaan, paitsi viimeisessä taisi vielä hiippailla vähän. Pitäisi ehdottomasti treenata enemmän, samoin kun liikkeestä maahanmenoa. 


Paikkis lopuksi. Foxi jäi jotenkin hassusti vinoon ja makasikin lonkalla(ei varmaan ole koskaan aiemmin tehnyt niin). Pysyi tosi hyvin, kuten aina. Täytyy vaan kiinnittää huomiota siihen että makaisi suorassa eikä lonkalla. 


Lopuksi kouluttaja puhui meille vähän naksuttimesta ja kosketusalustasta. Ei mitään syvällistä tietenkään, mutta ihan pikaisen pintaraapaisun. Itselle siinä ei toki ollut mitään uutta, koska olen käyttänyt sekä naksua että kosketusalustaa Foxin kanssa. Pääpointti tässä lähinnä että Foxi makoili hienosti paikallaan mun takana eikä sählännyt omiaan tai hakenut huomiota. 


Perjantaina sitten päätin että nyt treenataan sitä perhanan hyppyä kerrankin kotona! Hyppy oli hieno ämpäreistä, harjanvarresta ja huovasta kehitetty matalahko viritelmä, mutta ajoi asiansa meidän alkeisharjoittelussa. Laitoin kosketusalustan aluksi hypyn toiselle puolelle ja eikös Foxi sitten pompannutkin koskemaan sitä alustaa! Lopuksi otin alustan pois ja koira hyppäsi pelkällä käskyllä ja jäi myös seisomaan(käskystä). Toistoja varmaan luvattoman monta, mutta selkeää kehitystä nähtävissä hypyn kanssa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti