Sivut

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Tarkoitus oli treenata...

Lauantaina rahtasin damikassin ja Foxin pihalle ja mentiin läheiselle nurmialueelle. Nurmikon toisessa päässä oli pari labbista, mutta ne olivat menossa poispäin, joten ajattelin että niistä huolimatta voidaan treenata. Virhe.


Jätin Foxin puuhun kiinni ja aloitin poikkeuksellisesti tekemällä laahausjäljen. Foxi rakastaa kaninkarvadamia ja sen jäljestämistä, joten ajattelin että saan tällä nostettua sille vähän kierroksia. Jäljestä tuli aika pitkä ja melko suora. Vein Foxin alkupaikalle ja sain taas kerran rauhoitella sitä. Kun päästin sen menemään niin se meni ihan mielettömän lujaa! Osittain toki avoin ja helppo maasto vaikutti. Damin olin jättänyt kuitenkin pöpelikköön. Foxilla meni sen nostossa jonkin aikaa(ei kyllä tarvitse arvata mitä se oikein puuhasti...) joten kutsuin sitä. Sitten se ilmestyikin dami suussa pöpeliköstä ja palautti kivasti. 


Vein karvadamin kassiin ja otin tavallisen damin. Tarkoitus oli tehdä niitä paukkunoutoja, mitä meille taipparitreeneissä määrättiin. Heitin damin ja koira lähti vauhdilla perään. Palauttikin kivasti ja sai palkaksi tennispallon. Foxi on jonkinasteinen pallofani, joten pallo sopii sille palkaksi. Seuraavaa heittoa se lähti jo palauttamaan, mutta sitten nenään osui joku haju ja se siitä palautuksesta. 


Sitten ne labbikset, jotka oli jossain välissä käyneet mun näköpiirin ulkopuolella huomasivat Foxin. Sain Foxista kiinni, mutta en tietenkään hihnaan, koska ne oli molemmat damikassin kanssa kauempana. Ensimmäinen ajatus "voi perseenperse, se niistä treeneistä". Labukat rymisti meitä päin ja Foxi onnistui kiemurtelemaan irti mun otteesta(sen niskakarvoista). En mitenkään kauheasti ilahtunut että vieraat koirat lähtee ryntäämään päin kun Foxi tällä hetkellä machoilee kaikille vieraille uroksille. 


Kävi kuitenkin ilmi että labbikset olivatkin leikattuja narttuja. Mä olin ne nähdessäni ajatellut että voi ei, joku on astuttamassa koiriaan täällä, koska isompi oli oikeasti iso ja lihava ja nylkytti välillä pienempää. Koirat sitten juoksivat jonkin aikaa keskenään kunnes labbikset raahasivat yhteistuumin jättimäisen kepin jostain. Ne alkoivat leikkiä kepin kanssa ja Foxi nuuhki niiden takapäitä. Toinen ei tykännyt tästä ja pari(aika rajusti aliarvioitu...) suuttuikin Foxille, mutta Foxipa ei tällaisesta suuttumisesta välittänyt. 


Lopulta laitoin Foxin hihnaan ja häivyttiin kamojemme kanssa paikalta. Mun mieli oli hieman hapan. Olisin halunnut treenata ja tehdä onnistuneet treenit, mutta eipä ne nyt sitten onnistuneetkaan. Toisaalta koira on ollut enemmän tai vähemmän aika haahuileva(kevättä rinnassa), joten en tiedä olisiko onnistuminen ollut edes mahdollista. 


Taidetaan taantua hetkeksi treenaamaan sisällä ja omassa pihassa. Tuntuu että meidän yhteistyössä mättää jonkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti