Sivut

keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Kun pakka ei pysy kasassa

Tänään käytiin toisiksi viimeistä kertaa rallytreeneissä. Tälle kerralle oli toivottu vähän haastavampaa rataa kuin viimeksi ja sitä kyllä kouluttaja meille tarjosi läiskäisemällä meille käteen tämän ratapiirroksen Anna Pekkalan tekemästä ALO-kisaradasta. 

Ennen meidän omaa vuoroa tehtiin seuraamispätkiä ja muistuteltiin mieleen ohjaaja kiertää koiran kylttejä. Nimittäin siinä kertaillessa Zora pomppasi makuulta ylös vaikka miten monta kertaa. Ja toinen mitä huomasin oli se, että se meni aina maahan kun sanoin istu, aika kätevää :D

Meidän rata alkoi hienosti kunnes itse sähläsin (ylläri) kolmannen kyltin ja pysäytin koiran ensin istumaan viereen ennen kun ohjasin eteen ja siitä takaisin viereen. Ei muuta kun uusimaan, takaisin edelliselle kyltille, uusi lähestyminen ja sitten sujuikin hyvin. 

Spiraalissa sekosin sitten jotenkin huolella, sillä kiersin kolme tötteröä ensiksi kaksi kertaa. Lisäksihän tuossa oli jekkuna se, että viimeinen tötterö ei kuulunut ollenkaan koko spiraaliin. Ei muuta kuin uusiksi. Sitten kyllä sujuikin jo hienosti. 

Askelissa meni pieleen kun toisen istumisen kohdalla Zora istui ihan tosi vinoon. Uusi yritys ja sitten jo onnistuikin. Vaan täytyi vain tällä kertaa ohjata koiraa pelkällä kädellä koska jos olisin sanonut sille istu askelien jälkeen (niin kuin tein viimeksi) niin se olisi mennyt maahan.

Vasen täyskäännös meni hienosti. Sitten alkoi taas vaikeudet, tuo juoksu on kyllä meille vähän murheenkryyni ja nyt se oli vielä yhdistetty taas pujotteluun. Oikeastaan juoksu ja pujottelu kyllä sujuivat ihan hyvin mutta sitten itseltäni katosi vähän keskittyinen ja oikean käännöksen jälkeen huomasin siirtyneeni jo kävelyyn vaikka normaaliin vauhtiin palauttanut kyltti oli vasta tulossa. Tuota juoksemista täytyisi nyt tosiaan vähän treenata ja etsiä se juuri meille sopiva juoksuvauhti.

Ennen maalia olevan kyltin vielä sitten huitaisin menemään ihan väärällä suorituspaikka (kyltin vieressä kun piti olla edessä). Oikeastaan rally ei ehkä niin paljoa vaadi ainakaan alemmissa luokissa koiralta, mutta ohjaaja meillä on ainakin sössinyt enemmän ja vähemmän noissa treeneissä.

Alkurata meillä meni hienosti ja tosi tarkasti, mutta oikeastaan sitten kun ei sujunut enää niin alkoi selvästi pää hajoamaan ohjaajalla. Täytyisi vaan muistaa rauhassa miettiä hetki mitä tuleman pitää noilla pysäyttävillä kylteillä, niitä oli kuitenkin tälläkin radalla useampikin tarjolla.

Zora on edelleen hieno ja kestää tosi hienosti toistoja ja ohjaajan sekoilua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti