Sivut

sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Valmiita kisoihin?

Keskiviikkona oltiin kolmatta kertaa rallyssa. Menin sen verran hyvissä ajoin että Zora sai vähän purkaa höyryjään kun juoksutin sitä kiertämään puita ja heittelin lelua palkinnoksi. Se ehkä olikin vähän hiljaisempi kun aiemmin. Tosin meillä on ryhmässä yksi ääntään rakastava lapinkoira ja yksi sekarotuinen, joka myöskin rakastaa ääntään, joten ei sieltä ihan hirveästi kuulu yksi pieni tollerin ininä.

Rakennettiin rata ja koirat oli puissa kiinni. Zora osaa kyllä odottaa tosi kauniista rauhassa maaten, välillä kävin sitä palkkailemassa. Tällä kertaa meillä oli jo enemmän kylttejä. Lähdön jälkeen tuli istu, yksi askel-istu, kaksi askelta-istu, kolme askelta-istu, sitten 270 asteen käännös oikeaan. Tämän jälkeen koira vasemmalta eteen istumaan, sitten kierrä koiran ympäri, 90 asteen käännös oikeaan, sitten juoksua, 360 astetta, normaalivauhti ja maali. Lisäksi treenikylttinä erillään oli koira eteen istumaan, askel taakse-istu, kaksi askelta taakse-istu ja kolme askelta taakse-istu.

Me aloitettiin ja heti säädettiin hetken aikaa ensimmäisellä kyltillä... Zora istui aika paljon vinoon, uusittiin, sitten lähdin suoraan liikeeseen ilman että olisin ensin pysähtynyt. Vahvaa suorittamista :D Kuitenkin sitten kolmannella kerralla saatiin kyltti sujumaan, itse myös käskytin ehkä vähän enemmän kuin aikaisemmin. 

270 vasempaanhan on nyt se meidän murheenkryyni kyltti. Kuitenkin tällä kertaa radalla ollu 270 oikeaan meni ihan tosi hienosti! Samoin kuin koira vasemmalta eteen istumaan, sitä ollaankin jonkun verran treenattukin. Istu kierrä koira meni nyt hyvin ja Zora istui kiltisti paikallaan kun sanoin tarpeeksi napakasti käskyn ja tuin vielä kädellä. Käännös meni myös hyvin. Vauhdin muutoksen jälkeen menin suorittamaan 360 kyltin vähän liian lähelle ja Zora keilasi sen nurin. Ohjaajahan ei saa koskea noihin kaadettuihin kyltteihin. Lisäksi tuo 360 pitäisi tehdä tosi pienellä alueella, joten se on kyllä vähän haastava ja vielä etenkin kun piti juosta. Sen jälkeen loppu sujuikin hyvin.

Saatiin palautetta hienosta radasta ja teknisesti taitavasta koirasta. Itse täytyisi olla vaan vähän tarkempana kylttien suorituspaikkojen kohdalla etten mene liian kyltin viereen vaan jään siihen oikeaan kulmaan kyltistä. 

Se itsenäisessä treenissä ollut kyltti sujui hyvin! Keksin kutsua aina Zoran käskyllä, joka meille tarkoittaa istumista eteen, joten ei ollutkaan vaikeaa.

Nyt sitten vaan kilpailukalenteri auki ja pähkäilemään että yritetäänkö me korkata tässä lajissa vielä kesän aikana. Ainakin voisi olla aiheellista tulostaa ja laminoida kyltit sekä homma telineet kylteille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti