Sivut

perjantai 12. toukokuuta 2017

Rally vol. 2

Keskiviikkona käytiin taas Zoran kanssa rallyssa. Katselin vähän kauhulla päivän mittaa säätilan kehittymistä, koska luntakin tuli jossain välissä. Illaksi kuitenkin kirkastui ja aurinko paistoi. Lisäksi tuuli paljon vähemmän kuin edellisellä kerralla, joten oikeastaan oli ihan kiva keli.

Aloitettiin jälleen radan rakentamisella. Ensiksi tuli tietenkin lähtö, sitten tuli hidasta kävelyä, istu, normaalivauhti, täyskäännös oikealle, liikeestä maahan ja lopuksi maali. 

Lähdettiin liikkeelle ja istuminen onnistui hyvin. Tosin itse sitten menin ohjaajan mukaan ihan turhaan korjaamaan istumisen suoraksi, kun ilmeisesti se aluksi meni vinoon. Siitä olisi tullut käsittääkseni -10 pistettä. Vanhan tokoilijan on vähän vaikea vissiin muistaa ettei tässä lajissa olla ihan niin tarkkoja kuin ehkä tokossa ollaan. Hitaammassa vauhdissa seuraaminen lähti vähän poikittamaan, sitä täytyisi vähän erikseen varmaan treenata. Vauhdin muututtua taas normaaliksi seuraamin oikeni. Täyskäännös meni muuten kivasti, mutta meinasin suorittaa sen hieman väärässä kohdassa, kun nuo käännökset pitäisi tehdä kyltin edessä. Liikkeestä maahan meni kivasti! Porukasta monella koiralla oli tapana mennä istumisen kautta maahan, mutta Zora tippuu onneksi suorilta jaloilta.

Lisäksi treenattiin koira eteen-istu-perusasento. Tuo edessä oleminen on käsittääkseni aika tärkeä osa rallya. Meillä se alkoi muutaman toiston jälkeen sujua oikein kivasti.

Nyt pitäisi kotona vähän yrittää saada takaosan käyttöä treenattua kotona. Ensiksi tosin pitäisi käydä varmaan ostamassa pesuvati, jotta saataisi hyvä vatitreeni vauhtiin... Ja se edellisellä kerralla jo murheenkryyniksi noussut 270 asteen käännös pitäisi myös ottaa erityiseen treenaukseen. 

Hauska laji, periaatteessa koiralle aika helppo, ohjaajalla on enemmän muistettavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti