Sivut

torstai 25. toukokuuta 2017

"Ootko huomannut, että se on tosi nopea?"

Eilen oltiin taas rallytreeneissä. Tehtiin samanlaiset purkamiset kuin edelliselläkin kerralla, eli puiden kiertoa ja lelun heittelyä. Tuntui edelleen toimivan. Tällä kertaa päästiin ensimmäistä kertaa täysimittaiselle kisaradalle. Meidän rata on ollut Muuramessa kisaratana ja sen on tehnyt Minna Hillebrand. (ratapiirros)

Rataantutustumisessa pienoinen jännitys heräsi, radalla oli paljon sellaisia juttuja, joita ei oltu koskaan aiemmin tehty. Saksalainen täyskäännös eli vasen täyskäännös (radalla kyltti 5) tuntui ajatuksena tosi vaikealta. Samoin toisena kylttinä ollut koira eteen oikealta sivulle. Kumpikaan mun koirista ei osaa nimittäin kiertää takakautta sivulle.

Jumppailin noita uusia kylttejä ennen meidän omaa suoritusvuoroa ja Zora tuntuikin yllättävän hyvin oivaltavan niiden idean. Helpompaa ne olisi tehdä kyllä ilman hihnaa, mutta alokasluokassa pitää vielä miettiä että miten hihnaa pitää pitää, jotta se nauraa koko ajan. 

Ensimmäinen kyltti meni ongelmitta, mutta toisessa jo onnistuin sähläämään sen verran että en lähtenyt heti liikkeelle kun koira oli kiertänyt vaan se ehti istumaan. Uusinta ja sitten oli taas ohjaaja enemmän hereillä, joten päästiin jatkamaan. Spiraali oli aika helppo, siinähän koira käytännössä vaan seuraa mukana. Neljäntenä kylttinä oli askeleet, sama kyltti, jonka kanssa sähläsin viime kerralla. Nyt se onnistui hyvin kun muistin käskyttää riittävästi ja siitä tulikin kouluttajalta kehuja. 

Saksalainen sujui myös hienosti sen ennen meidän vuoroa tapahtuneen jumppailun seurauksena. Käännös oikeaan ja täyskäännös oikeaan sujuivat ongelmitta. Maahanmenoa liikkeestä olin jumppailut myös odotellessa ja meni muuten silloin ihan tosi hienosti! Rallyssahan tämä ei ole samanlainen liike kuin tokossa, vaan myös ohjaaja pysähtyy. Nyt Zora taisi mennä ensimmäisellä yrityksellä maahan istumisen kautta ja se on ehdoton nounou. Toisella kerralla meni hyvin. 

Istu kierrä koiran ympäri sujuu meiltä paljon paremmin kun mitä aiemmin. Sitten alkoikin murheenkryyni. Nimittäin juokseminen ja vielä pujotellen niini että ensimmäinen tötterö oli jo heti kyltin takana. Juoksuun kyltiltä minun olisi pitänyt mennä reippaammin vielä suoraan, mutta ennakoin jo tuota pujottelua. Lisäksi Zora juoksussa meinaa poikittaa mun eteen, joten sellainen missä sen vielä pitäisi kääntyillä oli haastavaa! Onnistuttiin kuitenkin toisella yrittämällä. 

Täytyy vähän yrittää etsiä meille sopivaa juoksuvauhtia tuossa ja lisäksi kyllä nyt oikeasti ottaa se takapään käyttö aktiivisempaan treeniin, niin alkaisi koirakin ehkä kulkea vähän järkevämmin noissa juoksuosuuksissa. Viimeinen kyltti 360 oikeaan normaalissa vauhdissa olikin sitten tuon juoksupujottelun jälkeen ihan lälly-helppo. 

Palautteeksi saatiin että koira on kuulemma ihan pirun nopea tekemään :D Eipä yllättänyt! Tämä täytyisi vaan sitten osata huomioida että osaan oikeaan aikaan käskyttää esim. tuon maahanmenon kohdalla. Lisäksi nyt kyllä täytyy ottaa erityistarkkailuun se että tehdään kyltit suoritusalueella! Olin nimittäin etukäteen päättänyt että nyt keskityn erityisesti siihen, että tehdään kaikki oikealla paikalla, mutta eipä se ihan sitten onnistunutkaan, vaan menen edelleen liian lähelle kylttiä!

Hauska laji tämä rally ja Zora on kyllä niin valtavan pätevä harrastuskaveri :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti