Sivut

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

"Täällä on varmaan jotkut viralliset harjoitukset"

Tänään oli viimeiset taipparittreenit UMN porukalla. Ihan mukava porukka ja kouluttajakin :) Erilaisia koiria erilaisine ongelmineen myöskin.


Treenattiin tänään vesityötä Mustikkamaalla Helsingissä. Oikein mukavaa aluetta, tosin aika paljon meni lenkkeilijöitä ja myös muita koiran ulkoiluttajia. Yhden ohikulkijan suusta tuo otsikkokin on tempaistu :D


Foxi oli ensimmäisenä vuorossa. Se hieman vierasti aaltoilevaa merta, mutta kouluttajan pienen houkuttelun jälkeen ei ollut mitään ongelmaa. Myös rannassa olleet kivet olivat aluksi hieman epäilyttäviä, mutta eivät osoittautuneet kuitenkaan suuriksi möröiksi. Kouluttaja heitti damin kasvattaen koko ajan heittomatkaa, eli ihan uimaankin koira joutui. Foxi sai lähteä paukulla ja se kyllä myös lähti. Suoraviivainen veteenmeno ja damin ottaminen suuhun, aika suoraan se myös tuli minua kohti damin kanssa, mutta jostain syystä vesinoudoissa palautus ei ole onnistunut koskaan. Täytyy selvästi treenata enemmän että saataisi ne yhtä varmoiksi kun kuivan maan noudot. Vesityötä ollaan kyllä treenattu aivan olemattoman vähän. Meidän mökki on Lapissa ja täällä kotikaupungissa ei vaan jostain syystä olla tehty.


Sitten tuli aika pitkään odottelua kun muut koirat tekivät vesityötä. Aika kivasti odotteli, vaikka muut koirat vähän mölysivät vieressä. Osa meidän ryhmän koirista otti vedestä hurjat kierrokset, mutta Foxille se ei ollut mitenkään ihmeellisen kiihdyttävää. 


Lopetettiin hakuruutuun, jossa koirat hakivat vuorotellen. Kouluttaja teki ruudun motivoidusti ja Foxi katsoikin tosi tarkkaan. Ennen Foxia siellä kävi juoksemassa yksi koira ja sinä aikana Foxin mielenkiinto vähän pääsi lopahtamaan. Motivoinnin jälkeen toi damin mulle nätisti käteen. Sen jälkeen odottelu oli aika surkeaa, jotenkin Foxi taantui sille tasolle mitä se joskus aikaisin kevällä oli odottajana. Pelleilyä, hyppimistä, hihnan vetämistä ja noutajahihnan stopparin pureskelua. Ihanaa.


Ehkä vähän harmi että tämä kurssi loppui näin nopeasti. Opin tykkäämään kouluttajasta ja porukasta. Vielä on jäljellä riistaantutustumiskerta. Jatketaan tietysti itsenäistä treenausta, tällä hetkellä nämä noutajien omat jutut kiinnostaa mua taas enemmän kuin toko. Uusi treeniporukkakin on tiedossa taipparitreenailua varten :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti