Sivut

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Läähätän ja läkähdyn...

Omistajan mielestä on aivan ihana kesäinen ilma - auringonottoon. Ei suinkaan siihen että istuu hiekkaisella ja pölyävällä kentällä auringon porottaessa, kuten me näyttelyssä tänään. Foxin mielestä kesällä on liian kuuma, eipä se ole ihmekkään kun miettii millaisiin oloihin tollerit on kehitetty. Foxi kävi uimassa maanantaina ja siitä lähti ihan mielettömästi karvaa. Sillä oli siis vielä sen muhkeaa talviturkkia. Edelleenkään se ei ole mikään bikinikarvoituksessa oleva, vaan jotenkin sen turkista tuli paljon siistimmän näköinen.

Tänään kurvattiin meidän kotinäyttelyyn eli Järvenpäähän. Alkoikin tosi hienosti päivä kun piti metsästää jostain auki oleva kauppa, onneksi paikallisina tiedettiin mistä löytyi. 

Tuomarina meille tuli tuomarimuutoksella erittäin mukava Saija Juutilainen, yksi ihan minun suosikkituomareistani. Juutilaisellahan me ollaan jo kerran käyty(Virossa) ja silloin tuli sanomista laiskasta liikkumisesta. Tänään Foxi oli ensimmäisenä tollerina urosten nuorten luokassa kehässä ja pääsikin esittelemään tollerin ominaisuuksia myös Vesa Lehtoselle, joka jotenkin ex-tempore päätyi tollojen kehään harjoitusarvostelijaksi. 

"Erinomainen tollerin väritys ja värimerkit" - Juutilainen Foxista Lehtoselle
Foxi esiintyi tuttuun tapaansa ihan mukavasti. Seisoi taas kuin pieni patsas ja liikkuikin kiltisti. Lämmin oli ja ehkä se näkyi hieman liikkeissä... Itse seisotin Foxin tällä kertaa seisten tavoitteena saada koira seisomaan paremmassa ryhdissä. Tiedä sitten onnistuiko.



17kk. Hyvärunkoinen nuori uros. Lanneosaltataan voisi ola lyhyempi - parantaisi mittasuhteita. Urosmainen pää, jossa oikeat mittasuhteet. Kookkaat korvat. Vahvat leuat. Hyvä karvan laatu. Kaunis väri. Hyvä hännän asento ja pituus. Liikkuu hyvällä askelpituudella, mutta kovin löysästi edestä. Takaliike jää lyhyeksi ja kapeaksi. Hieno luonne. Hyvä lihaskunto. 

Taattua Juutilaisen tyyliä, pitkä ja melko kattava arvostelu. Mittasi myös Foxin, tällä kertaa saaden tulokseksi 50cm. Suullisesti Juutilainen totesi minulle että Foxi näyttää isommalta, muhkeasta turkista johtuen :D

Foxin hyvää askelpituutta
Juutilainen on edelleen mukava tuomari. Ja edelleen myös liiketuomari. Viimeksi tosiaan sakotti myös liikkeistä. Hassua vaan että useimmiten tuomarit ovat todenneet "moves well"... Tänään tuloksena EH1.


Ensi viikonloppuna Foxi lähtee kasvattajansa matkassa Viroon. Haaveillaan viimeisestä junnusertistä. Saa nähdä mitä reissusta tulee, etenkin kun tämä meidän tuloslinjamme on hyvin EH-painotteinen. Kaksi näyttelyä, kaksi mahdollisuutta - sertiin tai erittäin hyvään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti