Sivut

lauantai 12. toukokuuta 2012

Peltorämpimistä perjantaina

Lainasin kirjastosta yksi päivä noutajien koulutuksesta kertova kirjan. Siitä se sitten lähti, halusin alkaa opettaa Foxille suuntia ja linjaakin. Perjantaina päätin sitten lähteä kokeilemaan miten onnistuu.


Mentiin lähimetsän kautta pellon reunalle. Meni ensin hetki että sain Foxin mukaan hommiin, koska olin heittänyt tosi älykkäästi sille kepin, että sain sen hyppäämään puron toiselle puolelle. Olisi varmaan mennyt ilman keppiäkin mutta näin tällä kertaa. Vaikka Foxi palauttaa damit ilman ongelmia niin keppien palautuksesta mun on turha edes uneksia. 


Kun sitten vihdoin päästiin aloittamaan niin laitoin koiran muutaman metrin päähän mun eteen ja damit molemmille puolille. Käsky+käsimerkki yhdistelmällä sain Foxin ohjattua oikeanpuoleiselle damille ja sen jälkeen palauttamaan. Hieman se ehkä epäröi, mutta tämä olikin vasta ensimmäinen kerta kun kokeiltiin ohjausta. Tästä on varmasti hyötyä myös tokon ohjatussa noudossa. Lisäksi ihan arkipäivässä, koska mennään paljon irti niin voin näyttää käsillä suuntia Foxille. 


Älykkäästi sotkin tollerin päätä tekemällä myös linjaharjoituksia. Dami jonkin matkan päähän ja koiran lähetys sinne. Ei ollut varsinaisesti uutta Foxille, mutta vaihdoin vain käskyn. "Eteen" sanan merkityksen opetin sille pienenä, mutta silloin ajattelin että saan sen vetämään ja juoksemaan lujaa eteenpäin, tarkoitus kun olisi joskus canicrossata tai ainakin pyöräillä Foxin kanssa. Lähdöt ihan mielettömiä, koska "eteen" tosiaan merkitsee koiralle ryntää eteenpäin niin lujaa kuin pääset :D Paljon paremmalla vauhdilla kun mitä olisi tehnyt noutokäskyllä. 


Huomenna Haminaan näyttelyyn. Mitään varsinaisia odotuksia mulla ei ole, vaikka tietenkin olisi kiva saada se erinomainen että ei tarvitsisi täällä vain kirjoittaa että oli hyvä arvostelu... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti