Sivut

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Riistatreeniperjantai

Pienoinen blogihiljaisuus takana. Heti talvinomen jälkeen iski aivan hirveä flunssa ja viikko menikin ihan olemattomilla lenkkeilyillä. Sitten koirat olivat hoidossa kun olin ennen pääsiäistä reissussa ja sitten tulikin pääsiäinen. Pääsiäisenä käytiin nauttimassa vuoden vikoista lumista mummolla ja nyt ollaan taas tiukasti kiinni arjessa Helsingissä.

Perjantaina treenattiin Virpin kanssa Järvenpäässä. Aloitettiin rauhoittumisella, eli Koda ja Zora makasivat parkkiksella ja juteltiin Virpin kanssa. Molemmat koirat oli kyllä tosi seesteisesti! Damejakin saattoi lentää, mutta ne vaan makasi. Zora pysyi myös kiltisti aloillaan kun Koda kutsuttiin pois. Tästä saatiin kivan positiivinen startti treeniin.

Päätin että kokeillaan suoraan Zoralle hakuruutua riistalla niin ettei sillä ole näköyhteyttä ohjaajaan. Näin sille ei tullut yhtään ohjaajan luomaa painetta riistojen nostamisen kanssa. Tehtiin motivoitu ruutu neljällä(?) vaakulla. Zora lähti kivasti etsimään. Aika nopeasti se ilmestyikin näkyviin vaakun kanssa! Jesjesjes!! Palauttaessa tosin ohjaajalla esiintyi mystistä käsien taputtelua (missä pilli?!?)... Koira superkehujen kanssa vastaan ja seuraava lähetys. Taas se löysi hienosti! Otteet oli myös tosi kivoja! Vaihdettiin vähän paikkaa ja Virpi vei jo haetut vaakut takaisin ruutuun. Zora haki kivasti ja lähti jokaisella lähetyksellä tosi kivalla vauhdilla ja asenteella. 


Sitten yhtä vaakkua palauttaessa puusta tippui käpy, joka tietysti osui suoraan Zoraan. Miten voikaan käydä näin huono tuuri... Se tietenkin hämmentyi siitä ja tiputti variksen. Sen jälkeen tarvitsi vähän tsemppiä, mutta nosti kuitenkin vielä ja saatiin onnistunut suoritus ennen Kodan vuoroa. 

Kodan vuoron jälkeen siirrytiin pellolle. Virpi heitti markkeerausheiton pienehköllä naarasfasaanilla. Tämä olikin sitten Zorasta sen verran ihana että ei olisikaan halunnut antaa sitä aluksi mulle ollenkaan. Aivan mahtavaa että tuo edes jotain riistaa haluaa omia!!


Koira tuntui olevan niin mukavassa vireessä että tehtiin vielä markkeeraus myös pupulla. Vaikkakaan meilläpäin ei ainakaan ole pupuilla tapana lentää. Zora juoksi pupulle, nuoleskeli sitä hetken ja sitten otti ja lähti retuuttamaan minulle! Jee! Ote oli vähän huono, mutta olipa kuitenkin edes jonkunlainen :)

Jäi tosi positiivinen ja iloinen mieli näistä treeneistä! Kiva saada noin paljon onnistumisia riistan kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti