Sivut

maanantai 18. syyskuuta 2017

Vauhtia ja lentäviä esineitä

Päivitykset laahaavat tuttuun tapaan hieman perässä, mutta nyt raporttia edellisistä Mariannen tokotreeneistä viime viikon tiistailta.

Aloitettiin hypyllä. Sehän on ollut Zoralle vahva liike silloin kun viimeksi tokoa ollaan enemmän treenattu. Nyt tauon takia tehtiin ensin hihnassa hyppäämistä niin että houkuttelin ihan esteen vieressä. Zora räiskäisi ensiksi riman alas, koska keskittyi enemmän kädessä olleeseen namiin kuin siihen mitä oli tekemässä. Laitoin namin taskuun ja sitten onnistuikin. Saatiin monta kisamaista suoritusta ja myös kehuja täysin koevalmiista liikkeestä. 

Hypyn jälkeen tehtiin paikkista kaikki koirat yhdessä. Koirat laitettiin pieneen rinkiin makaamaan kuono ulospäin. Koirista toisistaan oli jo jonkin verran häiriötä toisilleen ja lisäksi Marianne alkoi liikkua koirien seassa ja hihkua käskyjä. Maahanmenoon haettiin taas nopeutta ja säpäkkyyttä pompautuksella. 

Paikkishommat jatkuivat rivissä. Tehtiin aika koemaisesti: koirat käskettiin yksitellen maahan. Vaikka Zora on toisinaan vähän sählääjä ja ehtii tehdä miljoona asiaa ennen kuin ehdin tekemään mitään, on se kuitenkin ollut nyt ja myös edellisissä tokotreeneissä todella keskittynyt ja kuunnellut vain minua. Paikalla maatessa vedettiin taas hihnasta ja vähän paineltiin lonkista ja Marianne häiriköikin jonkun verran. Kaikki koirat pysyivät tosi hienosti paikallaan. Zora tuntui poranneen itsensä maahan ja ei kyllä hievahtanutkaan.

Loppuun tehtiin luoksaria erilaisissa häiriöissä. Ensiksi niin että muut ihmiset tekivät siksak-kuviota. Tässä Zoralla taisi olla vähän jäänyt paikkismode päälle, koska se ei ensimmäisellä kutsulla tullut, mutta toisella sitten vauhti korvasi kyllä hitaan sytytyksen. Eikä paljoa ihmiset kiinnostaneet.

Seuraavaksi kaikki ihmiset lähtivät rintamana kävelemään koiraa vastaan kun sitä kutsuttiin. Vähän siinä joutui pujottelemaan ihmisiä, mutta muutoin Zora ei taaskaan ottanut ihmisistä mitään häiriötä. Tällä kertaa se myös tykitti ekalla täysiä.

Tämän jälkeen Marianne meni Zoran viereen ja yritti houkutella jollain nakin palasella. Zora oli menossa kyllä ensiksi sille namille, mutta sitten muistikin mitä oli tekemässä ja tulikin vauhdilla mun luokse. Hieno suoritus huomioiden kuinka ahne tuo koira on!

Lopuksi vielä ihmiset muodostivat kujan ja heittelivät toisilleen palloja ja koiran piti juosta kujan läpi. Tämäkään ei sitten tuottaneetkaan enää minkäänlaista reaktiota Zorassa vaan se juoksi aivan täysiä kujan läpi. Ainakin sen luoksetulo on aika näyttävä kun se juoksee niin järkyn lujaa :D

Hirmu kivat treenit ja erilaisia juttuja! Tykkäsin paljon. Noin muuten Zora kyllä yleisolemukseltaan oli vähän levottomampi kuin edellisellä kerralla. Ehkä jo muisti mitä kentällä tehdään. Tai sitten se johtui siitä että se otti odotellessaan häiriötä lentävästä noutokapulasta ja leluista sekä juoksevista koirista. Ääntäkin se piti vähän enemmän kuin aiemmin, mutta ei vielä kovin häiritsevästi.

Kiva treenikaveri kun moottori on kohdillaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti