Sivut

maanantai 11. syyskuuta 2017

Nopeet

Viime viikon keskiviikkona päästiin vihdoin Zoran kanssa rallytreeneihin. Aloitettiin rakentamalla rata. Vuorossa oli tämä Hannele Pirttimaa Vantaan kisoihin tekemä rata. Itseasiassa tajusin vasta jälkikäteen, että tuohan oli se meidän ensimmäinen kisarata, mistä saatiin 99/100! Sehän oli aika kiva rata jo silloin.

Päätin että käydään nyt syksyn vielä aloluokan treeneissä tekemässä ratoja, kun kisaamaan avossa tuskin ehditään vielä hetkeen, niin yritetään nyt sitten vähän vielä treenata ratarutiineja. Eikä sillä, meillä on jo jäänyt kolme kertaa viiden kerran kurssista välistä reissujen takia, niin ei tarvinnut ihan alkeista aloittaa...

Zoran kanssa oltiin toisiksi viimeisellä suoritusvuorolla. Se oli odotellut nätisti kauempana puussa kiinni ja riemastuikin valtavasti kun otin sen vihdoin mukaan. Tässä vaiheessa tapahtui tyhmästi, koska lähdin Zoran kierroksiin mukaan ihan jo sillä, että kävelin seuruuttaessa paljon nopeammin kuin normaalisti. Ja siitä seuraa vieläkin nopeampi koira.

Ensimmäinen kyltti radalla meni ihan pilalle juuri tuon liiallisen nopeuden takia. Uusittiin siis heti eka kyltti, mutta sitten homma alkoikin rokata ja kyltit sujuivat hienosti. Lisäksi Zora seurasi tosi hienosti, eikä ollut yhtään sellainen rauhallisempi, kuin joskus kisoissa. 

Tultiin 270 vasempaan kyltille ja se meni jotenkin ihan sähläykseksi, koska Zora istui käännöksen aikana. Päätin uusia kerran ja sekään ei mennyt kunnolla. Uusinnat oli jo käytetty, mutta päätin että haluan tehdä kyltin kuitenkin harjoituksen vuoksi kunnolla. Tämän jälkeen matka jatkuikin loppuun asti sujuvasti.

Maalissa saatiin kouluttajalta noottia siitä, että lähdin alkuun koiran häsläyksen mukaan. Lisäksi sain kuulla että kehästä ei pidä kauhealla vauhdilla kipittää ulos, koska ylemmissä luokissa tarvitsee ottaa koira maali-kyltillä kiinni, joten siinä täytyisi pysähtyä. Ei myöskään pitäisi ikinä palkata koiraa oikeasta kädestä seuruuttaessa, mutta sitä en kyllä edes myönnä tehneeni. 

Jäi kiva mieli treeneistä ja Zoran työmotivaatiosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti