Sivut

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

"Needs to be trained"

Perjantaina ilmestyttiin Zoran kanssa Tallinnaan pitkäksi viikonlopuksi. Ajatuksena vähän hengailla ja rentotua sekä lauantaina käydä ryhmiksessä. Alunperin olin ajatellut kyseiselle viikonlopulle vähän erilaista koirakokoonpanoa, mutta lopulta päädyin toisin kun kuulin sunnuntain kansainvälisen näyttelyn tuomarin olevan hammasnillittäjä. Foxi sai siis jäädä kotiin odottelemaan sopivampaa tuomaria cacibyritykseen. 

Zora osoittautui aivan mahtavaksi matkakaveriksi. Perjantaina meidän matka koostui junasta, ratikasta ja laivasta. Ja niin tuo meni kaikkialla kuin kala vedessä! Terminaalissa odotellessa se vaan makoili ja katseli ympärilleen ja laivassa aluksi kerjäsi ohikulkijoilta rapsutuksia ja sitten meni nukkumaan penkin alle. Niin helppoa!

Lauantaina mentiin puolen päivän aikaan näyttelyyn. Mitään häkkiä ei ollut mukana, koska olin ajatellut että meidän ei tarvitse kauaa näyttelypaikalla olla kunhan käydään pyörähtämässä. Sitä paitsi, en tiedä miten olisin saanut häkin retuutettua mukana, kun ei ollut autoa matkassa. Onneksi Zora on paljon mutkattomampi kaveri kun Foxi.

Näyttely oli Kristiinen urheiluhallissa. Paikka oli oikeastaan aika sopivan kokoinen tuon kokoiselle ryhmikselle. Ja paljon siistimpi sisältä mitä ulkokuori antoi ymmärtää. Jostain syystä edelleen olen siinä uskossa että Virossa näyttelypaikat on sellaisia neuvostoaikaisia bunkkereita...

Tuomarina tollereilla oli bulgarialainen Kostadin Shankov. Zoran kanssa kilpailemassa oli venäläinen junnunarttu. Meidän "kohtaloksi" koitui ehdottomasti aivan järjettömän liukas lattia. Nimittäin ei meinannut eteenpäin pyrkivä koira pysyä pystyssä ja liikkeet menivät siitä johtuen ihan miten sattuu.

"Enogh in type. A little light in head. Excellent proportions. Formed in balance. Needs a little more front. Good angulations behind. Needs to be teached do movement in shows"


Tällä saatiin erinomainen ja tultiin luokassa toisiksi. Tuomari tuli vielä sanomaan erikseen että hän tykkäsi kyllä Zorasta, mutta se on ehdottomasti opetettava liikkumaan näyttelyissä. Ei kai voi ihan pelkkää liukasta lattiaa syyttää. Zoralla vaan meinasi olla vähän liian kivaa ja vauhti kun kasvoi niin ei sitten tassut pitäneetkään minkään vertaa kun hihna jarrutti. Ja kuitenkin pitäisi juosta, jotta saisi ne oikeasti ihan kivat liikkeet esiin. 

Oikeastaan en lopulta ole niinkään tyytymätön tähän arvosteluun, koska se on kyllä ihan hyvä ja Zoran näköinen. Enemmän harmittaa se, ettei näyttelyn järjestäjä pysty tarjoamaan sellaisia puitteita että koirat voisivat esiintyä edukseen. Tollerinkin kun kuuluu olla eloisa ja vilkas ja liikkeidenkin pitkät, niin mitenhän sellainen onnistuu, jos pohja ei pidä. Kun noin niinkuin periaatteessa ei edes Viron näyttelysääntöjen mukaan koiran tassuihin saisi laittaa mitään show footia tai vastaavaa. Ja sitä paitsi, Zoralla tulee jo 18kk täyteen, niin eipä oltaisi edes ehditty yrittää niitä loppuja junnusertejä :)

Nyt sunnuntaina käytiin aivan ihanalla lenkille meren rannassa. Oli kiva päästää tuo koira irti ja rallattelemaan kun, kyllähän reissussa oleminen eri tavalla sitä henkisesti kuormittaa kuin kotoilu. Nyt chillaillaan täällä keskiviikkoon ja sitten aletaan miettiä mitähän seuraavaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti