Sivut

maanantai 22. helmikuuta 2016

Circuit training

Eilen haettiin Zora Orimattilasta ja sitten suunnattiin pienen pohtimisen jälkeen tokotreeneihin Malminkartanoon.

Tällä kertaa tehtiin "rataa" eli kiertäviä pisteitä. Löytyi kaksi erilaista hyppyä, merkki, kaksi erilaista seuraamispistettä sekä paikkis. Me aloitettiin merkistä. Aluksi tarvitsi näyttää hieman keholla apua, mutta sitten kun Zora taas muisti mitä haluttiin niin pärjättiin pelkällä käskyllä. Aika kivasti jo menee, ehkä itse haluaisin vielä saada koiran tässä liikkeessä takaisin perusasentoon takaa kiertäen. Täytyykin ottaa työn alle. 

Ensimäisessä seuraamispisteessä tehtiin aluksi pelkkää suoraa. Se on aika kiva jo! Vähän kaipaisi lisää jonkinlaista aktiivisuutta ja tiiviyttä omaan makuun, mutta paikka ja katsekontakti on kivat. Takaosan käytön puutteet paljastuivat seuraavassa pisteessä, jossa tehtiin käännöksiä. Takaosan treenaamiseen tarvitsee ottaa kyllä tehokuuri, niin voisi alkaa näyttää vieläkin kivemmalta. Tehdään nyt ihan pieniä pätkiä niin että ensin muutama askel suoraan ja sitten ohjaaja kääntyy 90 astetta. Katsotaan pureeko tämä. 

Alokasluokan hypyssä ei ole mitään kyllä mitään korjattavaa eikä hiottavaa, se on tosi kiva! Lisäksi kokeiltiin avoimessa(?) luokassa olevaa umpihyppyä, eikä sekään kyllä ole mikään ongelma. Kokeiltiinpa sitten myös hyppynoutoa. Itse epäilin kyllä suuresti että tajuaako Z tulla takaisin hyppäämällä, mutta eipä se sille ollutkaan mikään ongelma. Tarvitsi vain vähän houkuttelua. Ohjaaja heitteli kyllä kapulaa ihan miten sattuu...

Paikkis on Zoralla myös tosi varma. Se makaa tosi rauhassa, vaikka nytkin muut koirat tekivät samanaikaisesti omia tehtäviään ja muiden ohjaajien käskyt kaikuivat hallissa. Lopun perusasentoa saattaa vähän ennakoida, mutta sen saanee korjattua suht helposti.

Zorasta huomasi kyllä että oli selvästi vähän väsynyt hoitoreissunsa seurauksena, sillä viimeinen terä ja terävyys liikkeistä puuttui. Aika tasaista suorittamista kuitenkin ja olen ihan tyytyväinen. Se on kyllä kiva treenikaveri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti