Sivut

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Treenausta

Heti tänään aamulla oli sellainen fiilis että tänäänhän me tasan treenataan! Pohdin jonkin aikaa tokoa ja dameilla. Lopulta päädyin dameihin ja raahautumiseen koulun pihalle. Alun perin ajattelin treenata kentällä, mutta se olikin märkää luistinrataa, että ei menty sinne. Kentän reunalla oli seuraava vaihtoehto, mutta Foxi ei ollut silloin ollenkaan messissä, joten siirryttiin rauhaisalle sisäpihalle ja tollo-poika alkoi toimia. 


Alkuun jätin yhden damin Foxin taakse ja vein toisen sen eteen. Lähetin hakemaan ensimmäisen, edessä olevan damin. Foxi lähti kivalla vauhdilla noutoon ja palauttikin tutulla varmuudella. Sen jälkeen heitin damin ja annoin sen lähteä vauhdilla noutoon. Toinen dami oli edelleen meidän takana. Nouto taas hyvä ja sen jälkeen käskin hakemaan myös sen takana olleen damin. Sekin palautui hienosti :)


Sen jälkeen vein kolme damia, yksi eteen ja kaksi molemmille sivuille. Ohjasin hakemaan jokaisen vuorollaan. Onnistui hyvin vaikka aiemmin Foxi ei ole malttanut palauttaa vaan on mennyt vaihtamaan. Tällä kertaa siis palautukset hyviä, vaikka juostessa se vähän kuikuili jäljelle jääneitä dameja.


Tein kolmella damilla hakuruudun. Foxi katseli kauempaa, mutta ei nähnyt tarkkaan mihin jätin damit. Koira hihnaan ja vähän lähemmäs aluetta. Sitten lähetin etsimään ja eka löytyikin helposti, koska oli aika lähellä. Toinenkin tuli ihan kivasti. Kolmatta etsi vähän pidempään, mutta sekin tuli mulle käteen. 


Sitten jätin taas koiran odottelemaan kun vedin laahausjäljen kanidamilla. Ei ollut mikään erityisen pitkä mun mielestä, malli ehkä lähinnä muistutti U-kirjainta. Odotellessaan Foxi oli noussut istumaan(oli käsketty maahan). Palautus siis maantasalle(käskyllä). Koira hihnaan ja jäljen aloituspaikkaa kohti. Foxi kiskoi aika paljon, joten täytyi hidastella ja rauhoitella sitä, samoin jäljen aloituspaikalla. Vauhti oli aika kova kun Foxi sitten vihdoin pääsi jäljestämään. Aika pian se löysikin kaninkarvadamin. Sitten sen kierrokset purkautuivat ja se näytti alkavan nylkyttää ilmaa "kaadolla". Pieni suullinen muistutus ja sainkin suoraviivaisella palautuksella damin käteeni. 


Karvadami aiheuttaa näköjään koirassa ihan älyttömät kierrokset. Sain nimittäin vielä muistuttaa sitä soveliaasta käytöksestä kun palattiin takaisin kamojen luokse kun meinasi koiralla lähteä mopo tassuista. Foxi itsekin vaikutti vähän olevan hämillään omasta käytöksestään. Lopulta kun Foxi oli vähän rauhoittunut syötin sille vielä lihapullia ja silittelin pitkin rauhallisin vedoin. 


Täytyy siis näköjään ottaa etenkin karvadamin kanssa malttitreeniä. Tavallisten damien kanssa ei ole mitään ongelmaa. Ei vaan taida omistajalla maltti riittää tylsien malttitreenien pitoon. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti