Sivut

torstai 22. maaliskuuta 2012

Ajatuksia peruskoulutusluennolta

Tänään kävin siis UMN:n koiran koulutuksen perusteet -luennolla Malminkartanossa. Itsellä ei ollut mitään eritysempiä odotuksia luennon suhteen. Sinne täytyi vaan mennä, koska sen käynti on edellytys tokoryhmään pääsemiselle. 


Luento sinäänsä aika peruskamaa. Esiteltiin erilaisia koiran oppimistapoja sun muuta. Tietenkin heräsi jotain ajatuksia, asioista joihin täytyy kiinnittää itse huomiota koiraa kouluttaessa. Itse olen jossain määrin käyttänyt houkuttelua aluksi, mutta nyt vaan enenevissä määrin sheippaan ja nappaan naksutinta apuna käyttäen. Tiedossa oli että houkuttelu tekee helposti koirasta passiivisen, joten olen siksi yrittänyt siirtyä enemmän sheippaus/nappaus-linjalle, jolloin koira saa itse tarjota ja joutuu käyttämään enemmän päätään. 


Kriteeri, eli mitä milloinkin koiralta vaaditaan. Jokaista treeniä varten pitäisi olla mielessä joku mitä koiralta erityisesti vaaditaan. Arvatkaa onko mulla mitään kriteeriä ollut? No ei, kunhan ollaan treenailtu.


Palkkion suunnasta oli myös puhetta. En ole oikeastaan itse kiinnittänyt ollenkaan huomiota siihen mihin suuntaan Foxia milloinkin palkitsen. Täytyy ottaa tämä omalta osaltani tarkkailuun!


Onnistumisia pitää tietenkin tulla, mutta koira oppii myös epäonnistumisista(ei saa palkkaa kun tekee väärin). Jos onnistumisia tulee liian vähän on kriteeriä alennettava ja toisaalta taas jos onnistumisia tulee liikaa(yli 80%) täytyy kriteeriä nostaa. 


Itse täytyy lisäksi kiinnittää huomiota siihen että koira oikeasti toimii sillä ensimmäisellä käskyllä. Lisäksi omaan elekieleen täytyy myös kiinnittää huomiota. 


Nämä postaukset on vähän tylsiä kun niissä ei ole ollenkaan kuvia, mutta kirjoittelen omalla läppärillä ja suurin osan Foxin kuvista on pöytäkoneella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti