Sivut

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Vuoden ekat riistatreenit

Käytiin tällä viikolla lomailemassa mummolassa ja siellä Foxi on elänyt kuin pellossa. Se on keksinyt että siellä ei tarvitse noudattaa käskyjä vaikka kotona tarvitsee. Tosi kätevää :D

Tänään treenattiin Emmin ja Virpin kanssa Järvenpäässä. Mukana oli taas riistaa ja olin vähän jo etukäteen asennoitunut niin että en saa harmaasiipiä käsiini asti kun riistan käsittelystä on ollut niin pitkä tauko. 

Aloitettiin hakuruudulla. Meno oli todella innostunutta ja vauhdikasta, mutta löydettyään variksen ei Foxi halunnut ottaa sitä. Ja yllättyneitä oli? Virpi hieman leikitti Foxia variksella ja sitten sainkin otuksen talteen. Toinen varis käytiin suosiolla hakemassa niin että kävin nostamassa sitä ja sitten Foxi haki. 

Lähetys (kuva VL)
Meidän osalta hakuruutu jäikin sitten siihen, koska en nähnyt järkeä tehdä hakua kun minulla ei ollut uskoa siihen että koira sieltä jotain toisi. Ihan voin itseäni katsoa peiliin, sillä Foxin kanssa ei pidellä mitään puolen vuoden riistattomia taukoja. Tai jos pidetään niin sitten pitää niiden vaakkujen kanssa siirtyä pikku hiljaa vaativampiin tehtäviin.

Muiden suoritusten jälkeen pääse Foxi vielä markkeeraamaan variksella. Intoa oli taas tosi paljon ja varis nousikin ylös. Palautus lähti lupaavasti, mutta sitten joko risu tai variksen nokka tökkäisi Foxia ja lintu putosi. Ihmeen hienohelma. Toinen suoritus olikin sitten parempi ja lintu tuli totuttuun tapaan käteen saakka. 

Palautus (kuva VL)
Sitten kaivettiin laukusta söpö vaalea pupu. Foxi on innoissaan menossa tonkimaan aina niin pupukasseja, mutta ei se ikinä halua sitä pupua ottaa suuhun. Pitäisi nyt vaan itselleen kehittää hieman viitseliäisyyttä ja treenata ensin pupun nostamista ja kantamista kotona. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti