Sivut

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Treenailua Nastolassa

Lauantaina Zoran veljen Pablon omistajat koukkasivat minut ja Zoran mukaan ja kurvattiin kohti Nastolaa, minne oli sovittu treenit Niina-kasvattajan kanssa. 

Perillä Pablo aloitti ja me jäätiin Zoran kanssa metsästämään oikeaa mielentilaa. Tehtiin katsekontaktiharjoituksia ja odottamista, sekä vaan oltiin. Oleilussa Zorasta lähtee helposti ääntä, se ei huuda vaan piipittää. 

Tehtiin alkuun lyhyt (liian lyhyt) muistinouto. Palautus oli yllättävän hyvä, sillä ne on vähän olleet kompastuskivenä. Johtuen siitä ettei tuo palautus oikein ole sujunut ollaan tehtykin aika vähän noutojuttuja. Mutta nähtävästi mä ihan turhaan pelkään ettei se palauttaisi mulle. Lisää vaan treeniä ja matkaa saa noihin muisteihin pidentää kyllä rohkeastikin!

Sitten toistettiin samaa variksella. Matka aavistuksen verran pidempi kuin damilla tehdyssä noudossa. Varis nousikin hyvin spontaanisti, mutta sitä ei olisi haluttukaan palauttaa niin kiltisti kun dameja. Vaan ohjaajan levällään olleen kädet hidastivat matkaa, juuri sen verran ettei mitään kovin suurta lenkkiä tullut variksen kanssa. 

Sitten ammuttiin starttarilla eikä Zora ollut siitä moksiskaan. Jos olisi starttari käytössä niin voisi tehdä namiruutua ja sitten samaan aikaan ampua. Vaan ei ole starttaria, eikä kaupungissa oikein ole sellaista paikkaakaan, missä sillä voisi ampua niin ettei poliisit tule hakemaan.

Ampumisen jälkeen oli tarkoitus tehdä helpohkoa hakutehtävää variksella. Vaan kun Zora oli joutunut odottamaan Pablon vuoron ajan, se oli kerännyt hirveän ylienergian ja kierrokset itseensä. Päästessään irti se sitten alkoikin juoksemaan kun hullu ympärää silmät kiiltäen ja hirveää vauhtia. Aiemmin kauhean kiva ja kiinnostava varis ei sitten enää kiinnostanutkaan. 

Viimeiseksi nähtiin pupua. Ensin vähän pitkäkorvan haistelua ja sitten Zora ottikin siitä aika hyvän otteen ja kantoikin sitä reippaasti jonkun matkaa. Jee! :)

Nyt kotiläksynä tehdään ainakin niitä muistinoutoja ja etsimistä. Lisäksi omistaja yrittää vihdoin saada opetettua koiransa pitämään esineitä suussa. Foxillekin olen yrittänyt opettaa ja samoin Zoralle, mutta ne molemmat vain sylkee pois. Ajoituksessa on jotain mätää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti