Sivut

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Bileiden paikka

Nyt blogi laahaa vähän jälkijunassa kun on vähän pidellyt kiirettä. Lauantaina ajeltiin Zoran kanssa treenaamaan pienellä American porukalla. Paikalla olivat sisaruksista Pablo, Nana ja Sumu. Tällä kertaa oltiin omalla autolla liikenteessä, joten sain Zoran muiden suoritusvuorojen ajaksi häkkiin. 

Ensiksi tehtiin variksella pari muistinoutoa. Maasto oli varsin risuinen ja varis jäikin sellaiseen paikkaan, mihin ei ollut näköyhteyttä koiraan (eikä tietenkään myöskään ohjaajaan). Kolme ensimmäistä noutoa onnistui oikein hienosti ja varis tulikin kivalla otteella. Palautus tietenkin taas vähän mitä sattuu, mutta ei taaskaan puututtu siihen. Suunta sentään on oikea.

Sitten tuli suuri kompastuskivi. Niina meni viemään varista ja Zora piti lähettää etsimään sitä. Varis vaihtui ilmeisesti matkalla, sillä nyt se ei sitten enää noussutkaan. Kokeiltiin muuten kyllä vaikka mitä kaikkia keinoa, ei auttanut heitto, leikitys tai edes kateus. Ihme otus, kun toisella variksella ei tosiaan ollut mitään ongelmia. 

Tämän jälkeen nähtiin vielä pupua ja lokkia. Lokkia ei olla nähty aiemmin. Zora otti siitä jonkinlaisen otteen ja kantoikin sitä, mutta ei ollut mitenkään erityisen innostuneen oloinen. Pupustahan Zora on tykännyt aiemmin. Nyt se nuuhki sitä ja otti jonkinlaisen otteen, mutta ei taaskaan ollut kovin innostunut. Saiko se liikaa painetta vai voisiko sen outous johtua mahdollisesti pian alkavista juoksuista? 

Nyt täytyy treenailla riistalla vähän reippaammin. Ja pitää sitten kunnon bileet kun se tekee jotain oikein, jotta saisi vähän innostusta takaisin. Jotenkin jää vähän se riemuitseminen hävettävän vähälle, kun on toisen koiran kanssa tottunut jonkinasteiseen perustyöskentelyyn.

Loppuun tehtiin vielä hakuruutua. Se toimikin varsin kivasti. Ruutu täytettiin Zoran nähden ja kaksi ensimmäistä se lähti hakemaan tosi kivalla innolla. Sitten motivoitiin lisää ja Zora etsi. Se teki aika kivaa työtä ja jos muistan oikein niin haki kaikenkaikkiaan ehkä 5 damia. Otteet sillä oli kyllä taas varsin kummalliset kun se otti damin päästä kiinni. Täytyy nyt yrittää treenata pitämistä nyt vihdoin niillä aikuiskoon dameillakin, josko vaikka auttaisi vähän tuohon otteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti