Sivut

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kuinka hiljentää Vinkuiita?

Saatoin mennä jossain välissä kehaisemaan kuinka Zora on ehkä pikku hiljaa tajuamassa olla hiljaa. Joo niin vissiin :D Tai sitten ei...

Maanantaina oltiin taas treenaamassa Malminkartanossa ja koko hommastahan ei tullut sitten yhtään mitään kun oikeastaan heti kun päästiin paikalle alkoi piipitys. Ja tämä kouluttaja on sitä mieltä että täytyy vain odottaa että koira on hiljaa. Niin, no odoteltiin puolitoista tuntia. Onneksi sentään oli retkijakkara mukana. Mutta joo, ei hiljentynyt. 

Meille ehdotettiin myös jotain jääkauden tapaista ratkaisua, mutta se jää kyllä kokeilematta, kun nyt ei ole kyseessä mikään erityisen kova koira ja sitä paitsi Zora on edelleen pentu. Lisäksi en ehkä nyt kuitenkaan näe tuota penkin nokassa istumista ja hiljentymisen odottamista oikein kovin toimivana ratkaisuna meille, koska ne kerrat kun ollaan kokeiltu niin ääntelylle ei näy ollenkaan loppua. 

Eilen sitten sukkuloitiin bussilla Vantaan Kivistöön pähkäilemään hiljaisuuden ABC:ta. Seurana meillä oli tällä kertaa vähän erilainen porukka, kasvattaja-Niina, Reija, Tiina, Anna sekä Laura. Ihan virkistävää välillä olla uudessa porukassa. 

Niinan neuvosta oli ajatuksena kääntää Zoran ajatukset johonkin muualle, eli tehtiin niitä "painoharjoituksia", joita neuvottiin meille jo pentutreffeillä. Sitten lähdettiin siirtymään kohti treenipaikkaa, eli saatiin varsin kiva seuraamisharjoitus, joka menikin valtaosin aika kivasti.

Meidän ei missään nimessä ollut tarkoitus treenata tällä kertaa yhtään mitään muuta kuin sitä hiljaa olemista. Niinpä jäätiin vähän matkan päähän muista koirista ja ihmisistä. Siinäkin sitten tehtiin taas aivojen kääntämistä, eli painoharjoitusta, ja toimikin aika kivasti. Aikaakin pystyi jo hieman kasvattamaan ja Zora tuntui olevan varsin harmonisessa mielentilassa. 

Muut jäivät vielä treenaamaan, mutta olin jo niin tyytyväinen omaan koiraan, että lähdettiin poispäin. Turha olisi ollut nostattaa enää koiran kierroksia näkemällä muita koiria tuon rauhallisen treenin päätteeksi.

Ensi seuraavalla treenikerralla täytyy sitten muistaa ottaa jotain parempia nameja mukaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti