Sivut

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Taskuraketti back in business!

Onpas meillä ollut rauhallinen viikko! Zora oli Tukholman reissun jälkeen viikon Orimattilan poikien ilona ja Foxi sai nauttia olostaan ainoana koirana. Foxin kanssa ei tullut treenattua mitään, kunhan vaan lenkkeiltiin ja rentoiltiin. Nyt kuitenkin lauma on taas kasassa ja treenatakin olisi syytä. 

Meillä oli varsinaiset minitreenit Järvenpäässä. Mukana oli Foxin veli Vertti sekä mun molemmat koirat, joista tosin Foxille napsahti se ankein nakki, eli joutuu vain odottamaan eikä pääse itse tekemään mitään. 

Zoralle tehtiin hakuruutu motivoituna kun kerran oli apulainen käytössä. Emmi täytti ruudun meidän nähden ja sitten Zora pääsi etsimään. Aika pian se löysikin ensimmäisen damin ja lähti palauttamaankin. Se palautus meni tuttuun tapaan vähän miten sattuu... Tästä eteenpäin tehtiin motivointi ennen jokaista lähetystä. Zora etsiikin tosi kivasti. Se selvästi käyttää enemmän nenäänsä kuin silmiään, mikä tietty onkin ihan kiva. Palautuksetkin alkoivat sitten tulla syliin asti :)

Mikä mun täytyy ehdottomasti Zoran kanssa muistaa on se, että ei täydy missään nimessä kaivella nameja valmiiksi kun se vielä tekee, sillä muuten se vähän meinaa jättää suorituksen kesken kun on niin kauhean ahne. Kun ne namit pysyi taskussa niin koko systeemi toimi paljon paremmin. Foxin kanssa saa kyllä aina pitää namisirkusta pystyssä...

4 kommenttia:

  1. Täällä täysin noviisi noutohommissa ihmettelee, mitä tarkoittaa hakuruutu motivoituna ja nuo muutkin hommat motivoituna? Se motivointi kuulostaa hyvältä, voisin kokeilla Ainollekin, jos selvennät sitä vähän! :D

    VastaaPoista
  2. Vastaan tähän vaikkakin kysyit Liisalta. Motivoidusti, eli niin että koira näkee kun ruutua täytetään tai koiran kanssa viedään dammy(t) suunniteltuun paikkaan. Hakuruutuun saa mielekkyyttä että siellä varmasti on koiralle noudettavaa :)

    VastaaPoista
  3. Juuri noin kun Virpi sanoi. Silloin koira tietää että sillä alueella on jotain, joten se lähtee sinne paremmalla vauhdilla ja motivaatiolla kun niin että sen lähettäisi vain etsimään tyhjään ruutuun, jos se ei edes oikein vielä tiedä mitä siltä halutaan.

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Kuulostaa siltä miten ollaan tehtykin! :)

    VastaaPoista