Sivut

lauantai 16. helmikuuta 2013

Sokka irti

Ollaan taas ihan ajantasalla näiden blogipäivitysten kanssa. Pitäisi ehkä yrittää ryhdistäytyä...

Oltiin viime viikonloppuna Foxin kanssa Tallinnan KV-näyttelyssä. Jälleen tavoillemme uskollisina mentiin ilman autoa julkisiin luottaen. Matkaseurana meillä oli Sanna sekä kingcalle Veeti ja peke Masi.

Laivassa meillä oli lemmikkihytti, joka oli tupakointitilan vieressä. Ei sieltä kyllä ne savut sisälle onneksi tulleet. Foxi osasi relata hienosti hytissä verrattuna siihen kennelkanteen. Kun lauantaina saavuttiin satamaan niin kurvattiin suoraan Saku Suurhallille madottamaan koirat. Eläinlääkärillä sattui juuri olemaan lounastauko, joten jouduimme odottelemaan. Siinä odotellessa juttelin tolleria harkitsevien virolaisten kanssa.

Madotuksen jälkeen hotellille ja onnistuin "hieman" sähläämään. Muistin huoneen numeron väärin, joten marssin huoneeseen, jonka ovi oli auki. Suljettuani oven tajusin että punaturkkia ei löytynyt mistään. Ovi auki ja käytävällä seisoi hämmentynyt siivooja pidellen Foxin hihnaa. Pääsimme siivoojan kanssa keskustelun jälkeen oikeaan huoneeseen, joka oli myös siivottu. Sitten kävimme ulkona koirien kanssa. Foxi pääsi hetkeksi juoksemaan vapaana ja tutkimaan ihan uusia hajuja. Loppuilta sujuikin relaten ja koira pikaisesti siistien. Koira vetikin koko illan sikeitä, paitsi ne hetket kun joutui minun "kauneussalonkiin".

Sunnuntaina onnistuttiin sähläämään vähän aamupalan kanssa, mutta sitten lähdettiinkin jo näyttelypaikalle. Halli oli melkein tyhjä, joten oli helppo raahata kamat oman kehän laidalle ja sai vielä valitakin mihin haluaa leiriytyä. Vähän ennen kehää innostin Foxia leikkimällä ja juoksuttamalla, se tuntuikin aika kivan reippaalta.

Kun päästiin kehään sain Foxin seisomaan aika kivasti, vaikkakin se tuntui kehässä aika uneliaalta. Se taisi sitten näkyä hieman liikkeissäkin. Tuloksena sveitsiläiseltä Barbara Mülleriltä EH.

"Strong dog. Pleasing head and expression. Good pigment. Well laid back shoulders. Front feet turning out a bit. Good length of body. Angulated well laid back feet. Moves happily but rather loose in front and rear. Nice coat texture and tail carriage"

Mun mielestä tuo arvostelu oli ihan mukavaa luettavaa. Uskallan arvata että erinomainen olisi tullut jos koira olisi liikkunut vähän paremmin. Aluksi tietenkin hieman harmitti, mutta päivän mittaa mietin asiaa lisää ja lisää. Meillä ei ollut tällä reissulla mitään tavoitteita vaan lähdettiin Sannan seuraksi. Tietenkään en olisi erinomaisesta tai sertistä kieltäytynytkään...

Satama oli täynnä ihmisiä, mutta jotenkin onnistuttiin koirien kanssa selviytymään hyttiin. Kun sitten saavuttiin Helsinkiin niin Foxi sai valtavan paljon positiivista uhuomiota laivan tungoksessa. Yksi mies meille totesi että onhan se koirienkin välillä päästää "Sokka irti". Oioi, olisipa hän nähnyt Foxin lauantaina hotellilla! Mentiin vielä satamasta ratikalla ja sielläkin ihmiset ihastelivat Foxia, yksi mummokin kysyi heti että ollaanko tulossa näyttelystä ja tuliko rusetteja :) junassa matkalla kotiin Foxi nukkui keskellä vaunun aulaa ja huvitti saksalaisia miehiä lepuuttamalla päätään toisen kengän kärjellä :D

Nyt ei ole mitään ihmeempää näyttelykärpäsen puremaa hihnan pitelijällä. Huomasi kyllä niin koirasta että tuollainen ilman autoa tehty reissu on sille aika väsyttävä. Liettuassa käydään matkailemassa ja pariin suomalaiseenkin näyttelyyn ollaan ilmoittauduttu ja pari on vielä kiikarissakin mutta sitten yritetään ainakin pitää jonkinlaista taukoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti