Sivut

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Mars metsään!

Tälle viikonlopulle oli tavoitteena päästä treenaamaan. Asia hoituikin siten että ajelimme Orimattilaan. Lopulta meitä olikin paikalla aika iso porukka. Tollereita ja muutama kultsu, höystettynä yhdellä käyttislabbiksella. 

Ensin merkattiin hakuruutuun kreppinauhalla dameille paikat ja tallottiin polkuja ristiinrastiin. Sen jälkeen siirryttiin polulle tekemään linjatreeniä. Matka ei ollut kovin pitkä, mutta ihan sopiva meidän osaamiseemme nähden. Tehtiin kaksi linjaa, jonka jälkeen pidennettiin hieman matkaa. Pidemmällä linjalla Foxi juoksi ensin vähän matkaa ja sitten pysähtyi kyselemään. Aika hyvin se kuitenkin käsiohjauksella ja uudelle käskytyksellä jatkoi matkaa damille. 


"Eteen!" c. Virpi Laaksonen
Foxi suoriutui tehtävästä aika hyvin eikä häiriytynyt edes siitä että pillitin sitä kun se otti damin suuhun. Pilliä ei nimittäin olla pahemmin treenatessa käytetty. Lisäksi itse sain hyvin havainnollistavan neuvon siitä millaisessa asennossa koira kannattaa lähettää linjalle. Kehuja saatiin kauniista ja varmasta palautuksesta. Niitä kehuja mä mielelläni kuulen, koska tehtiin aika paljon työtä Foxin ollessa nuorempi, jotta saadaan sen palautukset varmoiksi.

Palautusvauhtia c. Virpi Laaksonen
Sitten autossa odottelun jälkeen siirryttiin tekemään markkeerausta. Foxi olisi kyllä voinut markkeerata vähän paremminkin, mutta se taisi johtua osittain siitä että itse nillitin lähetysasennon kanssa. Lisäksi neuvottiin jättämään namit pois. Ajatus tuntuikin itseasiassa ihan toimivalta, sillä ei Foxi niitä nameja tuntunut pahemmin kaipaavankaan vaan se ihan oikeasti keskittyi tekemään hommia! Lisäksi itseni täytyy jälleen hioa hieman omaa ruumiinkieltäni, jotta saisin lähetettyä koiran noutamaan markkeerausheittoa ilman mitään ihmeellisiä nytkähdyksiä. Tällä hetkellä nimittäin Foxi odottaa suullisen käskyn lisäksi mun keholta noutolupaa. 

Lisää palautusta c. Virpi Laaksonen
Jälleen koiralle hieman odottelua autossa sillä välin kun itse heittelin dameja muille koirille. Sen jälkeen siirryttiin viemään damit hakuruutuun ja kun tuli Foxin vuoro se tekikin aika kivaa työtä. Ruudussa oli yhteensä kymmenen damia ja kaksi haetutin. Kivannäköistä työskentelyä! Täytyy taas kiinnittää itse huomiota omiin liikkeisiini. 

Kaikenkaikkiaan olin Foxin suoriutumisesta tosi positiivisesti yllättynyt! Se teki ihan kuten on opetettukin vaikka olikin häiriötä muista koirista ja ihmisistä. Sitä ei haitannut muiden koirien hajut ja ruudussakin se keskittyi työntekoon eikä aiemmin ruudussa juosseiden narttujen hajujen haisteluun. Treenattiin vieläpä muiden dameilla, mutta epäröimättä tuo otti ne suuhun, vaikka ne olivatkin jo jossain vaiheessa märkiä kun muutkin koirat olivat niitä näyttäneet.

Aikaa meni monta tuntia, mutta treenit olivat kaikenkaikkiaan tosi palkitsevat ja mukavat. Saatiin paljon hyödyllisiä ja kokeilemisenarvoisia neuvoja ja tietenkin sitä arvokasta häiriötreeniä! Lisäksi on tietenkin tosi opettavaista seurata muiden koirien ja ohjaajien työskentelyä. Kiitos vielä kerran Virpi ja muut, että saatiin tulla mukaan treenaamaan! Treeni-into vaan kasvaa kohisten! :)



1 kommentti:

  1. Kiitos treeniseurasta :) Oli oikein mukava isommalla porukalla treenata!!!

    VastaaPoista