Sivut

torstai 29. syyskuuta 2011

Liekeissä

Maanantaina päätin tehdä pienimuotoiset taipparitreenit meidän pihalla. 

Kävin piilottamassa neljä damia pihalle sitten hain Foxin ulos. Se huomasin yhden damin ja olisi jo halunnut hakea sen, mutta ei tietenkään päässyt koska oli hihnassa. Käskin Foxin istumaan viereen, otin hihnan pois ja odotin vähän aikaa. Luulen että Foxi ehkä vähän inisi innostumistaan. Periaatteessa ei hyvä, mutta kertoopa ainakin mulle että koira innostuu oikeasti jostain. 

Käskin koiran etsimään ja sehän lähti aika vauhdilla. Ensin tietenkin haki sen damin, jonka oli jo aikaisemmin nähnyt ja palautti sellaisella vauhdilla että luulin jo että se juoksee ohi tai törmää muhun täysillä. Otin haetun damin pois ja käskin uudelleen etsimään. Vauhti oli taas kova, ja helposti löytyi seuraavakin dami. Palautus samanlainen kun ensimmäiselläkin damilla. Loput damit löytyivät helposti ja palautuivat samalla, ennennäkemättömällä vauhdilla. Kun kaikki damit oli palautuneet niin kävin viemässä ne uudelleen piiloon(ei ne nyt varsinaisesti kyllä piilossa ole...) ja heitin yhden damin Foxin nähden. Palautti heitetyn ensin ja sitten loput, samalla vauhdilla kun ensimmäisessäkin hakuruudussa.

Jätin Foxin odottamaan portaille niin ettei se nähnyt mihin suuntaan vedin jäljen kaninkarvadamilla. Pyörittelin damia alkupaikalla ja sitten vedin jäljen, josta ei edelleenkään kovin pitkää tullut... Hain Foxin hihnassa ja sillä taisi hieman olla intoa päällä. Näytin alkupaikan ja koira lähtikin vauhdilla etsimään "pupua". Dami löytyi helpolla ja palautui jälleen upealla vauhdilla.

Kaikenkaikkiaan olin näiden treenailuiden jälkeen niin tyytyväinen Foxiin. Se teki niin hyvää työtä ja vaikutti jopa tosi innostuneelta. Mahtavaa! Tulevaisuudessa täytyy seurata miten paljon Foxi oikein ottaa kierroksia näistä treeneistä, voi nimittäin olla että malttiharjoitukset saattavat tulla tarpeeseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti