Sivut

sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Alkukesän sekavat

Meidän kesä ei sitten startannutkaan ihan niin hienosti mitä piti. Taas tapahtui koirien ulkopuolisella rintamalla sen verran että täytyi ilmoittaa jo yhteen mejäkoepaikkaan, että ei päästä kokeeseen (jos nyt edes oltaisi saatu koepaikka...). 

Oltiin viikonpäivät koirien kanssa mummolla Savossa. Zora pääsi kehittämään aavistuksen malttiaan veden äärellä. Lisäksi tehtiin pitkästä aikaa noutohommia. Hakuruutu isossa pihassa molemmille ja Zoralle myös ohjauksia. Erikoista, mutta Foxi teki paaaaljon paremman hakuruudun kun Zora, jolla tuntui jostain syystä olevan aivan ajatus hukassa. Ihan samoin kävi myös linjan kanssa, vaikka se on yleensä ollut vahva tehtävä Zoralle.

Lisäksi käytettiin upeita maastoja hyödyksi ja korkkailtiin mejäkautta. Molemmat koirat pääsivät jäljestämään. Zora eteni paljon jäljen päällä aaltoillen ja varsin sopivalla, vähän harkitsevaisella vauhdilla, käyttäen kivasti ilma- ja maavainun sekoitelmaa. Ihan pätevä otushan se on tuossa! Tarvitsisi ehkä aavistuksen vielä lisää varmuutta, mutta nenä toimii kyllä. Foxi taas oli aivan pähkinöinä nähdessään pelkät mejävaljaat. Se jäljesti myös ihan mahtavasti! Se menee enemmän maavainulla kuin Zora ja kovemmalla vauhdilla, mutta ei vielä niin kovaa että kovin tarvitsisi alkaa jarruttaa. Harmi vaan kun ei yhden ihmisen aika mitenkään oikein riitä kahden koiran kokeissa käyttämiseen, etenkään kun koepaikkojen saaminen on ollut erittäin nihkeää tällä kaudella ja lisäksi on ollut muutakin menoa kun koirajuttuja. 

Eilen käytiin treenaamassa Lahden suunnalla Virpin kanssa. Zora oli viettänyt pitkästä aikaa viikonlopun Virpin luona ja ajatuksena oli treenata samalla kun haen sen kotiin. Riistatyöskentely ontui suuresti, en vaan oikein tiedä mitä tuolle pitäisi keksiä. Painetta ei ainakaan saa laittaa yhtään ja kyllä se kotona pitää varista ihan onnellisena... Lisäksi hakutyö kaipaa nyt näköjään muutenkin korjaussarjaa. Kivat vesinoudot saatiin kuitenkin lokilla (ensimmäiset ikinä) ja myös loppuun hyvä hiljainen mielentila veden äärellä.

Nyt aletaan sitten ihmettelemään mitä täytyisi tehdä haulla ja yritettään muutenkin palata meidän normielämään kiinni. Johan tässä on lomailtu ilman koiria vähän siellä sun täällä, jospa ne sitten loppukesästä näyttelisivät vähän isompaa roolia. Viikonloppuna ainakin Foxin kanssa Mäntsälään näyttelyyn. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti