Sivut

tiistai 15. joulukuuta 2015

"Se on oikeesti tosi fiksu"

Sunnuntaina käytiin taas tokoilemassa AgiTokolassa. Ehdittiin tehdä taas meidän treeniajan aikana kaikenlaista! Kiva kun ollaan tuollaisella pienehkössä ryhmässä, jossa on hyvä kouluttaja ja treenikaverit. Me siellä yritetään kovasti edustaa noutajien mainetta tokokoirana, kun kaikki muut koirat on paimenkoiria.

Aloitettiin kontaktiharjoituksilla. Ne on Zoralle tosi helppoja. Se pitää luonnostaan tosi kivaa kontaktia ja lisäksi itse olen tosi paljon vahvistanut sitä. Tehtiin myös lähetyksiä kosketusalustalle ja sieltä luoksetuloja. Meni aika kivasti, mutta vauhti saa vielä mun makuun kasvaa. Ja siitä ei kyllä ole epäilystäkään, kun Zora vaan tajuaa kunnolla mitä siltä toivotaan.

Sitten tehtiin hyppyä. Se on mystisesti ihan yhtä hyvä, kun aiemminkin. Viilataan vähän vielä lopun perusasentoa, niin se on koevalmis :) Tehtiin myös merkin kiertoa. Siinä meidän täytyisi saada lähetysmatkaa vähän kasvatettua ja varmuutta lisää niin myös vauhti kasvaa. 

Päästiinpä myös paneutumaan meidän "murheenkryyniin" eli seuraamiseen. Olen kyllä aika varma, että siitä tulee aika kiva, mutta jo nyt alkuun se on lähdössä menemään niin vinoon, että ei olla sitä tehty. Nyt saatiin tähän lääkkeeksi pari treeniä. Toinen on tehdä pienen pientä ympyrää, jotta koiralla hahmottuisi takaosan käyttö paremmin. Lisäksi tehdään liikkeellelähtöjä ja ihan muutaman askeleen pätkiä ilman kädessä valmiiksi olevaa palkkaa. Huomiota on myös kiinnitettävä palkkalinjaan, kun se on ollut ihan vääränlainen. Helpompaa muuten tehdä Zoran kanssa seuruuta kun Foxin, kun se on näppärämmän kokoinen.

Olin kerrankin vähän ennakoinut ja treenannut kotona noutokapulan pitoa, koska arvasin että se on meillä jossain vaiheessa listalla. Me ollaan tehty metallikapulalla, koska toistaiseksi taloudesta ei satu löytymään sopivan kokoista puista noutokapulaa. Nyt tehtiin puisella kapulalla. Zora otti sen ennakkoluulottomasti suuhun ja pitikin. Kuitenkin oli todella tarkaa että se on oikeanlaisessa mielentilassa, jotta pystyy pitämään kapulaa levollisesti. Muuten alkoi mälväämään. Nyt otettiin tähän tavaksi se että toinen käsi antaa kapulan ja toinen ottaa. Kapulan pidon aika on uusien sääntöjen mukaan 5s, eli todella lyhyt aika. 

Loppuun tehtiin kaukoja ja koemittainen paikkis. Zora on kotona tehnyt istu-maahan vaihtoja tosi kivasti, mutta nyt se oli jostain syystä vähän kujalla. Pelkillä suulisilla käskyillä se ei tehnyt ekalla käskyllä mitään, mutta kun otin sitten käsimerkit avuksi niin alkoi sujua paremmin. Kuitenkin se samanlainen vaihtojen terävyys, mitä kotona on, puuttui. Huomasin myös että itseasiassa Z jotenkin ihmeellisesti noita vaihtoja tehdessä peruuttaa. Nyt otetaan back-to-basics ja tehdään vähän vaihtoja niin että istun lattialla ja namilla ohjaan sitä. Toivottavasti auttaa! Paikkis meni kivasti! Kouluttaja huuteli häiriökäskyjä ja vieressä ollut nuori koira vähän häsläsi, mutta Zora vain maata tapitti paikallaan.

Taas kerran on kyllä todettava, että kyllä tuon Zoran kanssa on niin kiva tehdä! Moottori ei hyydy ja parhaansa se tekee. Sitten on ohjaajan peiliin katsominen, jos joku ei suju. Lisäksi itseasiassa, se oivaltaa oikeasti tosi nopeasti mitä siltä halutaan ja tuo otsikon lausahdus onkin kouluttajan suusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti