Sivut

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Vaak vaak vaakku

Eilen tehtiin pitkästä aikaa riistatreeniä. Tai no Zora on nähnyt viimeksi helmikuussa varista, mutta se on kyllä liian harvoin pennulle. Foxi taas... Se on vissiin nähnyt joskus viime kesän lopulla. Sillekin tuo on ehkä vähän pitkä aika, kun sitten alkaa helposti vieroksumaan variksia.

Oltiin siis Järvenpäässä niin oli helppo ottaa kotoa vaan yksi koira mukaan ja mennä tuohon tuttuun metsään. Foxi oli ensimmäisenä vuorossa. Sille tein alkuun lyhyen muistinoudon. Toivoin kyllä että se nostaa variksen, mutta en ollut ihan varma mitä se tekee. No sinnehän se meni ja otti vähän hassun siipiotteen variksesta, mutta nosti kuitenkin empimättä ja tietenkin palautti kiltisti. 

Tämän jälkeen halusin vähän muistuttaa hyvästä kanto-otteesta, joten tehtiin niin että jätin variksen lähemmäs Foxia ja peruutin itse kauemmaksi ja käskin noutamaan. Tätähän ollaan tehty aika paljon, mutta se toimii meillä, aivan kuten nytkin. Siitä hyvästä ja syvästä nouto-otteesta saatiin taas välähdyksiä. 

Loppuun vein vielä ne molemmat varikset (huikeat kaksi) miniruutuun ja Foxi pääsi etsimään. Sen toimintaa on kyllä oppinut tulkitsemaan, nytkin siitä ihan selvästi näki kun sai kunnolla hajun variksesta. Molemmat löytyi aika kivasti. Muuten oli kyllä varsin sunnuntai-vauhtiset ja vähän laiskanpulskeat treenit Foxilta. Liekö johtunut siitä ettei ollut muita koiria ihan läsnä sitä kuumentamassa.

Kun oltiin saatu homma Foxin kanssa päätökseen jätin varikset metsään. Tarkoituksena oli että Zora saa itse löytää ne. Pikainen koiran vaihto ja Zora metsään. Ensin se juoksenteli varsin lähellä, mutta sitten yhtäkkiä sai vainun ja alkoi kyllä oikeastaan varsin luonnostaan sitten tekemään hakua.

Vaakku löytyikin sitten nopeasti ja se jopa nosti sen täysin ongelmitta, mutta sitten ohjaaja meni hihkumaan jotain ja varis tippui eikä enää noussutkaan. No, matka jatkui. Zora löysi toisenkin variksen, mutta ei ollut siitä yhtään kiinnostunut vaan kävi vain nuuhkaisemassa. Se ei siis käyttäytynyt yhtään niin kuin mitä aiemmin kun ollaan nähty variksia, koska nyt se ei tuntunut oikeastaan yhtään innostuvan niistä. 

Loppuun tehtiin vielä kuuluisa kateustreeni. Zora joutui katsomaan kun Foxi pääsi noutamaan variksia. 

Täytyy kyllä EHDOTTOMASTI nyt vähän petrata noiden riistojen kanssa. Tällä viikolla ainakin tehotreenataan niiden kanssa, mutta myös kaupungissa on ehkä juuri sen verran metsikköä, että ei saa ihan hullun mainetta jos variksen raatoja siellä heiluttelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti