Sivut

torstai 4. elokuuta 2011

Kotona taas

Ollaan nyt oltu jokunen päivä kotona kesälomareissun jälkeen. Oon nyt vähän innostunut tekemään noutojuttuja kun ne tuntuu vihdoin sujuvan. Variksen sulattamistakin suunittelen... 


Ensimmäisen kerran kun tehtiin treeniä niin menin tohon meidän lähimetsään ja kävelin vähän matkaa koira hihnassa. Laitoin sen kiinni puuhun ja tein lyhyen laahausjäljen kaninkarvadamilla. Kun päästin Foxin haistelemaan jäljen alkua niin se nuuhkaisi ja sitten lähti rallaamaan ympäriinsä. Toinen yritys meni paremmin, alku taas haisteltiin mutta sitten ilmavainulla(?) löysi damin ja mun ihmeeksi otti sen suuhun. Kutsuin luokse ja kehuin. Olin melko yllättynyt että Foxi toi sen isohkon damin jäljeltä, ei olla oikeastaan ikinä edes treenattu sillä. Lopputreeneistä ei sitten jäänytkään jälkipolville mitään kerrottavaa.

Seuraavan kerran, tänään, tehtiin noutoja metsässä. Ensin niin että vein damin kanervikkoon ja lähetin hakemaan. Sitten heitoilla. Onnistui melko hyvin. Palautus voisi ehkä olla vielä hieman terävämpi(voiko niin edes sanoa?), en haluaisi että damin tai variksen kanssa jäätäisi haistelemaan vaan haluaisin sen reippaasti itselleni. Sitten kun Foxi palauttaa niin tulee kyllä ihan hyvällä vauhdilla. Eikä se kamalan pitkäksi aikaa jää haaveilemaan, tarvitsee vain toisen kehotuksen tuoda dami. Kuitenkin olen tyytyväinen että koira tuo damit myös metsästä, koska kesän alussa oli tolleri, joka ei palauttanut mitään. 

14.8. pentunäyttelyyn on Foxin lisäksi ilmoitettu vain yksi tolleri. Tarton reissulle marraskuussa ei lähdetäkään, itsellä tulee sen lähellä pari ulkomaan reissua ja toinen tuomareista tiedetään tiukaksi, joten ei tällä kertaa lähdetä kokeilemaan onnea. Sitä paitsi ne ovat CACIB-näyttelyitä, ja mehän ei vielä mitään cacibeja voida vastaanottaa. Viroon suunnataan sitten keväämmällä! 


Mennään 11.8. Heiluhäntien tasokokeseen, pyritään alkeistokoryhmään. En tiedä mitä kokeessa oikein täytyy osata, mutta ehkä kertaillaan sitä ennen vähän peruskäskyjä ja kontaktia. Jos ei päästään treeniryhmään niin mennään luultavasti JKK:hon takaisin. Ohjatussa tokossa jatketaan joka tapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti