Sivut

lauantai 13. elokuuta 2011

Heiluhäntien tasokoe

Torstaina mentiin suunnitelmien mukaan Kellokoskelle Koirakerho Heiluhäntien tasokokeeseen. Tasokokeen hyväkstytysti suorittaneille aukeaa paikka toko-alkeet treeniryhmästä. Tultiin aika täsmällisesti paikalle ja sitten meille jaettiin suoritusnumerot, me oltiin koirakko numero 16, joten jouduttiin jonkin aikaa odottelemaan. Odottelun aikana Foxi käyttäytyi mun mielestä ihan hyvin.


Kokeen ensimmäinen osa oli koiran käskeminen istumaan ja sen jälkeen leikki. Foxi istui hyvin ensimmäisellä käskyllä, mutta ihan aluksi se ei olisi halunnut leikkiä vaan maassa olevat hajut kiinnostivat sitä enemmän. Vedin yhtä narupalloa ihan Foxin nenän edestä ja sitten se alkoikin leikkimään. Hyvä hyvä. Seuraava rasti oli perusasento. Meillä se on melko hyvä ja Foxi tekikin aivan oman tasonsa mukaisesti. Saatiin arvostelijalta vihjeeksi siirtää kättä hieman taemmas niin koira ei tule niin eteen. Tällä rastilla kysyttiin myös että miksi me oikein pyritään ryhmään mukaan. Mä olin etukäteen arvellut että tätä saatetaan kysyä, mutta varsinaista vastausta mulla ei kyllä ollut. Sanoin että aiotaan kisata tokossa tulevaisuudessa ja uskon että jos päästään treeniryhmään niin edistytään vähän nopeammin kun jos itseksemme puuhastettaisiin.

Kolmas rasti oli seuraaminen. Matka oli aika pitkä ja seuraaminen ei todellakaan ole meidän bravuuriliike. Lisäksi matkalla oli vielä lihapullia kupissa häiriöksi. Meni hetki ennen kun sain Foxin kuonon pois maasta ja sitten lähdettiin nakki suussa liikkeelle. Menin aika kaukaa lihapullakupin ohi eikä Foxi kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Tästä ei sitten mennäkään kun ylöspäin...

Toisiksi viimeinen rasti oli paikalla makuu, meidän bravuuri. Jätin koiran maahan ja lampsin aika pitkän matkan päähän, käännyin ja odotin hetken ja sitten palasin sen viereen, palkkasin maahan ja vapautin. Arvostelija sanoi että oli hieno paikallaolo :) Viimeinen rasti oli luoksetulo. Foxi jäi istumaan ja kaivoin palkkalelun ja valmiiksi treeniliivin taskusta. Kutsu ja koira hienolla laukalla luokse. Lelua retuuttaen poistuttiin kentältä. 


Vielä sen verran tästä tasokokeesta että kaikki liikkeet piti tehdä koirakon oman tason mukaan. Lisäksi alussa sanottiin että arvostelijat seuraavat enemmän ohjaajaa kuin koiraa. Mä olin kokeen jälkeen tosi tyytyväinen Foxiin, se teki kuten sille oli opetettukin(ja seuraamisen opetus on kyllä vielä aika alkeissa). Kokeen jälkeen oli aika varma fiilis että päästään mukaan, jos ei päästä niin ihmettelen kyllä että millä suorituksella sitten jos ei meidän.


Saatiin jo vastauskin siitä päästiinkö mukaan vai ei. En todellakaan odottanut vastausta ihan näin nopeasti. Mutta joo, päästiin 4.9. alkavaan treeniryhmään! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti