Sivut

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Yökyläilyä, rokotuksia, noutoja, näyttelykäyttäytymistä

Mistähän sitä taas aloittaisi...

Noutoja damilla ollaan tehty parina päivänä. Nyt ne on alkaneet jossain määrin jopa sujua. Melko hitaita ja lyhyellä matkalla ja paljolla houkuttelulla mutta tuo kyllä damin eikä sitä tarvitse edes kaivaa suusta kuten aikaisemmin. Vaihto namiin(kunhan ei ole mikään aivan ylihyvä) onnistuu. Taippareissa ei ole samanlaista pilkunviilausta palautusten kanssa kun tokossa, eli taitaa olla riittävä että koira vain tuo damin(tai lokin tai variksen taippareissa) ohjaajalle. Sunnuntaina ollaan menossa Foxin sisarusten kanssa Anniina Nurmikivin taipparikoulutukseen, saa nähdä mitä siitä oikein tulee.

La-su yönä Demi-collie oli meillä yötä. Foxi roikkui Demin ihanissa karvoissa ja muutenkin kiusasi sitä aluksi eikä välittänyt vaikka Demi näyttikin hampaita. Väisti toki mutta sen jälkeen Demi olikin taas astetta kiinnostavampi. Lauantai-iltana pidettiin koirat erillään toisistaan niin saivat nukkua rauhassa. Sunnuntai menikin jo sitten hieman paremmin. Foxi oli jo tottunut Demin olemassa oloon ja antoi sen olla rauhassa. Käytiin aamulla aika pitkä metsälenkki koirat irti. Foxi ja Demi juoksivat metsässä riemuissaan. Lenkin jälkeen ne nukkuivatkin vierekkäin ihan kiltisti.

Noutojen ohessa ollaan tutustuttu näyttelykäyttäytymiseen sisällä. Liikkuminen hihnassa menee melko kivasti, tosin jossain määrin Foxi yrittää kyllä hakea katsekontaktia... Vapaasti seisomista ja asetteluakin ollaan harjoiteltu. Pitäisi vielä päästä ulos harjoittelemaan ja myöhemmin mätsäreihin.


Eilen käytiin hakemassa Foxille rabies + neloisrokotus ja EU-passi. Eläinlääkärillä meni tosi kivasti. Antoi tutkia hyvin pöydällä ja ei tainnut edes huomata pistoksia kun järsi namia. Eläinlääkärikin kehui Foxia tosi reippaaksi. EU-passia varten piti lukea mikrosiru ja sen lukulaitetta Foxi kyllä hieman ihmetteli. Jää flättien järkkäämä mätsäri täällä Järvenpäässä välistä rokotusten varoaikojen takia, mutta kyllä me vielä tämän kevään aikana mätsäreihin ehditään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti