Sivut

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Hieno tollopoika

Tänään mun oli sitten mentävä ulos kokeilemaan että tuleeko näyttelykäyttäytymisestä yhtään mitään kun on kaikkea muuta kiinnostavaa. Foxi odotti hienosti lupaa tulla ulos vaikka itse olin jo mennyt parin kolmen metrin päähän. Harjoiteltiin siis meidän pihalla. En kyllä huomannut koirassa mitään muutosta sisällä tehtyihin harjoituksiin. Ei vetänyt tai haistellut ollenkaan. Olen kyllä hurjan tyytyväinen pikku tolloon. Kertokaa joku vielä mulle että miten saan koiran katsomaan eteenpäin ravatessa?

Kävin melko pitkän hihnalenkin Foxin kanssa. Tarkoitus oli harjoitella muiden koirien ohittamista, koska se on ollut jossain määrin ongelmallista meille. No, eipäs tullut sitten lenkillä yhtään koiraa vastaan(milloin kaikki järvenpääläiset ulkoiluttavat koiriaan?). Harjoittelua kuitenkin kaipasi pyörien ohitus(niiden eteen tai perään EI rynnitä) samoin jossain määrin myös ihmisten ohitus(kaikkia ei tarvitse mennä moikkaamaan). Lisäksi ohitettiin vielä skootteri ja parit lastenvaunut. Aluksi kiinnitin Foxin huomion nameihin hieman ennen ohitusta, mutta loppulenkistä ei enää tarvinnut heilua namien kanssa. Riitti että sanoin vain "tässä" ja koira tuli lähemmäs vasenta jalkaani. Ei tarvitse pitää katsekontaktia(kuten tokoseuraamisessa, jota ei olla vielä edes harjoiteltu). Foxi on alusta alkaen kulkenut tosi hyvin ja vetämättä hihnassa, mutta ohituksissa on kyllä vieläkin hiottavaa(ne toiset koirat!).

Tehtiin hiljaisella tienpätkällä muutaman kerran istumista ja maahanmenoa eikä tuo kyllä tuntunut taaskaan ottavan ympäristöstä mitään häiriötä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti