Sivut

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kouluttautumista

Sunnuntaina päästiin Minnan kyydillä Kirkkonummella Anniina Nurmikiven koulutukseen. Mukana oli Foxin sisko Alva sekä veli Vikke ja Claudian Tim, seuraavalla kerralla tulee mukaan myös Vertti-veli. Kuunneltiin ensin Anniinan alkuluento ja sitten kukin vuorollaan esitteli hihnakäytöstä. Foxi ei ottanut häiriötä muista koirista oikeastaan ollenkaan vaan käveli tosi nätisti hihnassa mun mukana eikä kiskonut mihinkään. Sitten tehtiin ohitusharjoituksia ja nekin onnistuivat yllättävän hyvin, jos ajattelee että mitä ohitukset on joskus lenkillä. 


Laitettiin koirat lepäämään autoon. Puhuttiin siitä mitä meidän koirat jo osaa ja siitä miten tärkeää on oikea-aikainen palkitseminen. Sitten vuorotellen näytettiin koirilla jotain. Me Foxin kanssa esiteltiin maahanmeno. Onnistui ihan ok. Täytyy vain muistaa palkitsemisen oikea-aikaisuus. Saatin läksyksi harjoitella katsekontaktia. Noutoihin ei mennä ennen kun koirat osaa häiriöttömissä oloissa noutaa varmasti(ja sitähän Foxi ei vielä ihan osaa). Anniina totesi että väärin opetetun noudon korjaaminen on paljon vaikeampaa kuin se että alusta asti opettaisi oikein, joten meillä on nyt noudot tauolla.

Keskiviikkona oli pilvistä, hieman koleaa ja vettäkin tihutti. Hieman kurjista sääoloista huolimatta suunnattiin Purolaan Järvenpään Koirakerhon pentutokoon. Aluksi ilmoittauduttiin ja käytettiin koirat pissalla ja sitten kuunneltiin alkuluento. Alkuluennon jälkeen jakauduttiin ryhmiin. Harjoiteltiin katsekontaktia(joka oli tullut meillä Anniinalta läksyksi!). Olin jo aikaisemmin harjoitellut Foxin kanssa katsekontaktin ottamista, joten se sujui hyvin. Nyt harjoitellaan sitten kontaktin pitämistä hieman pidemmän aikaa. Taaskaan Foxi ei ottanut muista koirista häiriötä ja kykeni keskittymään aivan upeasti. Ihanan pätevä pikkupoika :)


Perjantaina kävin Lahden koiranäyttelyssä turistina. Tollerikehän laidalla tuli istuttua lähestulkoon takapuoli kipeäksi. Tiukka kanadalaistuomari valitsi ROP:ksi Ramonin(Fireheart Kid Sundance) ja VSP:ksi ManU(Fireheart Isn't It Inez). Mukaan tarttui Foxille uusia leluja(äiti sanoi että Foxi ei kyllä tarvitse enää yhtään enempää leluja :p), kampa, EU-passiin kannet sekä luita ja toinen näyttelyhihna(siltä varalta että toinen katoaa). Maanantaina tehdään luultavasti(jos ei sada) meidän mätsäridebyytti Pääkaupunkiseudun Kultaisten mätsäriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti