Sivut

maanantai 27. elokuuta 2012

Kommelluksia ja näyttelymenestystä...

... niistä on ikimuistoinen TollerShow -viikonloppu tehty! Viikonloppuun mahtuin paljon kaikenlaista, joten luvass kilometripostaus kuvilla höystettynä!

Lähdettiin perjantaina Emmin ja Vertin kyydillä Järvenpäästä Himokselle, josta oltiin varattu mukava vuokramökki TollerShow -viikonlopun ajaksi. Odotellessamme että mökkiseuralaisemme, Minna koirineen, saapuu käytiin juoksuttamassa velkeksiä ihan mökin vieressä olevalla isohkolla nurmialueella. Lauantaina saapui joukkoamme täydentämään vielä Maseratien puolisisko Manta. Lopullinen kokoonpano siis oli Foxi, Vertti, Alva, Dina, Manta sekä pikkuinen Raili, jolla oli juuri ensimmäiset juoksut ja tietenkin parhaat päivät! Porukka tuli kuitenkin hyvin toimeen keskenään :) 



Lauantaina meidän oli tarkoitus lähteä seuraamaan Tolleri-NOMEa, mutta ensin kaksi navigaattoria ei löytänyt nomen keskuspaikan osoitetta ja sitten kun kävimme kysymässä onko paikallisilla tietoa paikasta niin osoittautuikin että paikka oli Jämsänkoskella, jonne olikin vähän pidempi matka. Olisimme siis päässeet paikalle juuri niin että aamupäivän ryhmä olisi ollut lopettelemassa. Päätimme siis jäädä Jämsään ja mennä treenaamaan omien koirien kanssa. Jälkikäteen saimme tietää ettei tulostaso nomessa ilmeisesti ollut mikään päätähuimaavan korkea, joten tuskin menetimme mitään.



Haettiin koirat mökistä ja ajettiin ylös Himokselle samoihin maastoihin, missä Tollerileirilläkin ollaan treenattu. Foxi oli ensimmäisenä työskentelyvuorossa. Ensiksi teki yhden markkeerauksen, joka tuli nätisti minulle käteen. Sen jälkeen hakuruudun, josta haetutin kolme damia kuudesta. Siskoonsa ja veljeensä verrattuna herran työskentelytahti on aika verkkainen, mutta toisaalta se ei niin kuumu ruudussa vaan damin huomattuaan lähtee palauttamaan. Kolme löytyi siis helpolla ja oikeastaan olin vähän yllättynyt, että Foxi toimikin näin kiltisti, sillä yleensä samalla porukalla pidetyissä kimppatreeneissä se on tehnyt vähän huonoa työtä. Tehtiin myös laahausjälki painavalla keinokanidamilla. Itse jäljestys sujui hyvin, mutta painava dami taisi vähän hämätä Foxia, sillä se otti sen kyllä suuhun mutta todettuaan sen olevan iso ja painava jätti sen. Ostoslistallemme siis päätyy painava keinokanidami!



Kun kaikki koirat olivat päässeet töihin treenattiin hieman näyttelykäytöstä. Foxi pääsi taas yllättämään sillä kun annoin sille liikkeellelähtösignaalin se lähti juoksemaann tosi hienosti koko näyttelyhihnan mitalta mun edellä! Wau :) 

Dina yrittää pysyä Maseratien perässä
 Sitten päästettiin koirat juoksemaan Himoshuipulla rinteiden yläpäähän. Aika hienot maisemat sieltä korkealta oli. Oli ihana katsoa miten koirat nauttivat täysin rinnoin vapaudesta ja juoksukavereista. Kyllä ne sen olivatkin ansainneet, saivat samalla purkaa vähän höyryjään pois.

Väsynyt Foxi mökin terassilla lauantaina
Sunnuntaina otimme autojen nokan suunnaksi TollerShow'n! Oltiin jo hyvissä ajoin paikalla ja ehdittiin leiriytyäkin hyvin, jonka jälkeen liuettiin Emmin kanssa talkoopuuhiin jakamaan numerolappuja. Ehdittiin kumpikin sieltä hyvissä ajoin pois, että nähtiin omien koirien kehä. 

Anni vei jälleen Foxia nuorten luokassa ja Foxi jatkoikin samaa tuloskulkuaan, mitä sillä jo aiemmin Annin esittäessä on. Eli siis erinomainen! Se tulos oli minulle jo positiivinen yllätys, mutta sitten kilpailuluokassa pudotettiin vielä pari erinomaisen saanutta pois ja neljä sijoitettavaahan niitä sitten oli jäljellä. Kaksi muuta urosta ja Foxin veli Vertti. Foxi päätyikin nuorten luokan kolmanneksi saaden myös SA:n! Vertti hienosti nuorten luokan toinen, SA:lla :) Veljeksillä samat sijoitukset kun viime vuonna pentuluokassa. Nuorten luokan voitti Hedera's Love At The First Sight. 

 
Kaunis tasapainoinen uros, jolla hyvät mittasuhteet. Hyvä purenta, kuono-osa saa vielä täyttyä silmien alta. Erinomainen kaula ja ylälinja. Vahva luusto. Hieman pitkä lanneosa. Hyvin kulmautuneet raajat. Liikkuu erinomaisella sivuaskeleella, hieman ahtaasti takaa ja leveästi edestä. Hyvä turkki. Esiintyy erinomaisesti.

Miksi mä olen jäämässä sivummalle Foxin esittämisessä? Siksi että se menee paremmin vieraiden kanssa. Ei se mun kanssa pelleile vaan osaa kyllä mekaanisesti tehdä mitä pitääkin, mutta se on paljon skarpimpi jonkun muun kanssa. Kaikki täältä Suomesta keräämänsä erinomaiset Foxi on saanut jonkun muun kuin minun esittämänä :) Kiitos paljon Anni Foxin esittämisestä!


Itsehän vein kuitenkin Foxia PU-kehässä. En kyllä uskonut että sieltä mitään menestystä tulee kun omassa luokassa oli jo tavoitteet ylitetty. Sitä paitsi siellä oli paljon valmiimpia koiria kilpailemassa. Ei siis päätuomarilla Eivind Mjaerumilla enää sijoitusta. Nuorten luokassa tuomarina oli Satu Ylä-Mononen. PU-luokan voitti Fireheart Kid Sundance, onnittelut!

Sitten Foxi pääsikin lepäilemään häkkiin. Itse juoksin ensin kehässä ison Mantan kanssa avointen narttujen kehässä. Mantalle tulokseksi päätuomarilla EH koska neiti oli tiputtanut kaikki karvansa. Tuomari kyllä korosti että EH tuli vain ja ainoastaan turkin takia. 

Samaan aikaan avoimien narttujen kanssa oli käynnissä narttujen junioriluokka, jossa Minna esitti pikku-Mantan(Myrock's Superior Rum) junioriluokan voittoon. Myöhemmin Alva voitto nuorten luokan, joten tarvittiin apukäsi PN-kilpailuun. Dina pärjäsi myös hienosti isossa narttujen valioluokassa ollen luokassa toinen. 

PN-kehässä minä esitin siis pikku-Mantaa. Oltiin koko porukan ensimmäisenä ja yhden kehäkierroksen jälkeen tuomari kätteli meidät pois kehästä. Neljällä parhaalla nartulla oli jo sertit kasassa ja Foxin sisko Alva nappasi itselleen oikean sertin olikin vielä vara-serti -kilpailun vuoro. Vara-sertistä kilpaili kaksi narttua ja pikku-Mantahan sen itselleen nappasi! Paljon onnea Johanna ja Satu!

Esitettiin myös kasvattajaluokka ja jälkeläisluokka, jossa esitin karvatonta isoa Mantaa. Molemmat luokat saivat kunniapalkinnon ja hienot arvostelut. Dinan jälkeläisluokka sijoittui kolmanneksi!

Viikonloppu oli pitkä ja antoisa, mutta mukana oli myös kommelluksia, joista isoin sattui vasta kehien loputtua. Mutta me kun lähdemme TollerShowhun niin ne kuuluvat kyllä kuvioihin(viime vuonna siis sattui ja tapahtui vaikka mitä, jos kiinnostaa niin niistä kerrotaan viime vuoden tollershow -postauksessa). Kotona olimmekin vasta lähempänä kymmentä!


Kiitos kaikille mukavasta seurasta näyttelyssä ja sen ulkopuolella sekä onnittelut kaikille menestyneille ja tuloksiinsa tyytyväisille! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti