Sivut

perjantai 10. elokuuta 2012

Bicycle race

Mulla on jo pitkään ollut suunnitteilla alkaa pyöräilemään Foxin kanssa. Vähän ehkä erikoinen liikuntamuoto siinä mielessä että ei tuo varsinaisesti mikään energiapommi ole. Lihaksia ja aerobista kuntoa kasvattamaan kuitenkin ihan sopiva laji. Oikeastaan tarkoitus oli jo keväällä kokeilla miten meno onnistuu, mutta olen vaihteeksi ollut tämän kanssa niin aikaansaamaton että tässä sitä nyt ollaan. 

Tänään kun otin pyörän ja koiran hihnaan niin Foxi alkoi kieppua ja ehkä vaikutti vähän saavan kierroksia pyörästä. Se on mennyt pyörän kanssa tasan kerran, joten aika erikoista. Ensin mentiin "alkulämmittelynä" asfalttitietä pieni pätkä niin että talutin pyörää. Foxi sai asiansa tehtyä ja vähän haisteltuakin. 

Koska Foxilla ei ole olemassa valjaita ja halusin sen menevän edelläni päästin sen irti. Mentiin siis yhdellä meidän peruslenkeistä olevalla hiekkatiellä, jolla ei oikeastaan ole muuta liikennettä. Aluksi meno oli Foxin osalta vähän hapuilevaa, mutta se jotenkin tuntui jo tietävän käskyt, jotka ensimmäisenä juolahtivat mieleen. "Lujaa" tarkoittaa laukkaa ja suhinalla täytyy siirtyä raviin. Loppua kohti meno muuttui koko ajan sujuvammaksi, vähemmän haistelua, enemmän menoa ja käskyjen kuuliaista noudattamista(niin kuuliaista kun ihan uusien käskyjen kanssa nyt voi ollakaan).

Tulevaisuudessa jatketaan tätä harrastusta, mutta lähdetään kehittymään siihen suuntaan että Foxi saisi hieman vetääkin ja juosta pyörän edellä. Tarkoituksena on myös hommata huskyvaljaat, jotta koiran voi huoletta antaa vetää. Ehkä jonain kauniina päivänä kun vain omistajan kunto kohenee niin kokeillaan canicrossaustakin, mutta alkuun mennään pyörällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti