Sivut

maanantai 20. elokuuta 2012

Löysäilyä ja piruetteja

Nyt vihdoin postausta meidän viimeisimmistä näyttelyistä, Helsingistä ja Kouvolasta. 

Helsingin näyttelyyn ei mua mitenkään hirveästi huvittanut lähteä, mutta tietenkin menin koska se oli jo maksettu ja aika lähelläkin. Hilauduttiin kuitenkin paikalle ja käytiin juoksemassa kehässä. Ennen meidän kehää meidän häkin viereen parkkeerasi kyllä sellainen porukka että en ihmettele miksi jotkut eivät tykkää käydä näyttelyissä. Aika ilkeitä juttuja puhuivat saman rodun edustajista(ei nyt varsinaisesti mikään ihme kun kyse on näyttelyihmisistä), arvostelivat kaikki kehässä olleet koirat keskenään ja muutenkin tosi epämiellyttävä sävy oli heidän keskusteluissaan. Olisi tehnyt mieli käskeä niitä olemaan hiljaa, mutta en käskenyt. Hitsi kun ei ollut ketään tuttua kuulemassa mitä ne Foxista sanoivat kun se oli kehässä :D



Tuomarina tollereilla oli Tatiana Urek Sloveniasta. Ihan mukava naisihminen, joka käsitteli myös aika nätisti koiria. Foxi nuorissa EH1. ROP Ramon, Fireheart Kid Sundance ja VSP ja serti Dragonflame's Lucky Lionheart. Onnittelut!

Good size. Correct head, correct bite. Excellent ear setting. Good lenght of neck. Topline should me straigher. A bit low tailset. French in front. A bit longer in loin part. Straighter angulation in behind. Excellent coat quality, correct white markings. Soft pasterns in front. Narrower movement behind.

Pitkä arvostelu saatiin tuliaisiksi. Samoja asioita kun mitä aikaisemminkin, paitsi hännän kiinnityksestä ei ole kyllä kukaan muu tuomari kommentoinut saatika suorista takakulmauksista! Yritän olla tosi varovainen takajalkojen asettelun kanssa, koska niitä kulmauksia on oikeasti aika paljon ja jos takajalkoja kovin venyttää niin rungon pituus vaan korostuu. 

Kun sitten poistuin vauhdilla kehästä niin onnistuin vahingossa astumaan kehänauhan päälle ja tekemään hienon piruetti-pyllähdyksen... Mitä tästä opimmekaan, ne kehänauhat ovat liukkaita :) 



Viime viikonloppuna ajoin Kouvolaan. Siellä taisikin olla tämän kesän paras näyttelyilma, ainakin ihmisen näkövinkkelistä :) Kouvolassa tuomaroi israelilainen Yochai Barak. Foxi taas nuorissa EH, sijoituksena kolmas kun jäi erin saaneiden taakse. 

Nice type. Good size and proportions. Correct head, good bite. Should be stronger allover. He has french standing, which is shown also in the movement. Topline should be more level. Good coat and colour. 

Foxi esiintyi taas tosi kiltisti, mutta se on mun kanssa kehässä jotenkin vähän löysän oloinen... Ja tietenkin selkälinjahan sillä heti romahtaa. ROP oli nuorten luokan uros Hedera's Love At The First Sight ja VSP veteraaninarttu Mindare's Wild Aida. Onnittelut! 



Tämän jälkeen on luvassa vielä TollerShow Jämsässä ja kaikkien rotujen näyttely Porvoossa. Hyvinkään ryhmis meillä oli suunnitteilla, mutta puoliksi unohdin viimeisen ilmopäivän ja puoliksi jätin tarkoituksella ilmoittamatta. Ruotsalainen tuomari siellä olisi kyllä ollut, mutta ei Foxi niin hurjasti näistä näyttelyistä nauti eikä se ole edes vielä täysin kehittynyt. Välillä on hyvä pitää taukoakin :)

PS. pitkästä aikaa postauksessa on myös kuvia, kaikki otettu meidän kesälomareissulta Tahkolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti