Sivut

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Makkarajäljellä

On ollut kaverin kanssa joskus puhe että täytyy kokeilla verijälkeä. Nyt kaveri on kuitenkin muuttamassa Viroon opiskelemaan ja verijälkikokeilu venyy ja venyy. Sitä paitsi, voin kuvitella äidin ilmeen kun se löytäisi purkin verta meidän jääkaapista. Keksittiin siis että kokeillaan jälkeä nakkien keitinvedellä. Tällaista jälkeä tehtiin joskus ammoisina aikona meidän vanhoille hoitokoirille. 

Nakit keiteltiin ja vedet lirutettiin jäähtymisen jälkeen isoon limupulloon. Jostain taiottiin vielä sporttikorkkikin pulloon, jotta saatiin helposti jälki tehtyä. Itse olisin halunnut vetää sen veteen kastellulla pesusienellä, mutta sellaista ei nyt ollut joten tyydyttiin tähän lirutusjälkeen.

Vähän epäfiksusti ei annettu jälkien ollenkaan vanheta vaan haettiin koirat heti paikalle. Jos meillä olisi ollut enemmän aikaa niin oltaisi annettu niiden hetken aikaa olla, jotta hajut laskeutuvat. 

Maasto oli sammaleista, mutta kuitenkin aika kuivaa. Foxi oli vuorossa ensimmäisenä. Se ehkä hieman ihmetteli tehtävää, mutta lähti kuitenkin hissuksiin nuuhkimaan jälkeä. Tässä sen taisi huomata että olisi pitänyt antaa jäljen jonkin aikaa vanheta, sillä Foxi ohitti tyylikkäästi jäljellä olleet nakin palaset eikä ehkä ihan kulkenut jäljen päällä. No, tämä olikin vasta ensimmäinen jälkikokeilu, joten ehkä seuraavalla kerralla jo läträtään verellä. 

Kun sitten lähdettiin poispäin kaverin pihasta niin rynnisti naapuritalosta espanjanvesikoira suoraan Foxin päälle! Koirat eivät ole tavanneet koskaan aiemmin, joten aika erikoista. Ei onneksi ehtinyt tapahtua mitään pahempaa, mutta en oikein usko että tämä teki kovin hyvää Foxille. Etenkin kun meidän ohitukset alkavat pikkuhiljaa olla kuosissa. Sitä paitsi, se pörisee jo nyt muille uroskoirille, niin mitäs sitten kun joku onkin rynnännyt päälle! Ainakaan välittömästi tuon tapahtuman jälkeen ei Foxissa ollut mitään muutoksia havaittavissa. Onni taitaa olla kovahko koira.

Ja niin muuten, oltiin me viime viikonloppuna siellä Tuomarinkartanossa näyttelyssäkin! Siitä lisää myöhemin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti