Sivut

sunnuntai 27. elokuuta 2017

Parempi myöhään

Vähän on jäänyt TollerShowsta raportointi vähälle. Zora oli mukana näyttelyssä turistina ja jäi näyttelyn jälkeen Virpille hoitoon. Myös Foxi jäi näyttelyn jälkeen hoitoon äidille Järvenpäähän. Hihnanpitelijä suuntasi nimittäin kesälomareissulle, ja siitä johtuen en ehtinyt päivittää TollerShown tuloksia ollenkaan.

Kiira-myrskyn jälkeisenä sunnuntaina ajeltiin Emmin ja Sallan kanssa Järvenpäästä Orimattilaan. Näyttelypaikalla ensin viriteltiin leiri valmiiksi ja olikin kyllä melkoinen leiri, kaksi telttaa peräkkäin ja koiriakin vaikka miten monta. Samoin ihmisiä. Oikein kunnon erikoisnäyttelyfiilis!

Olin luvannut esittää myös Zoran veljen Pablon ja jo aika varhain selvisi että valiourokset ja käyttöurokset, jotka olivat eri tuomareilla, menisivät täysin päällekäin. Pablon kanssa käytiin pyörähtämässä yhteiskierros luokan aluksi ja sitten onnistuin siirtämään sen ison käyttöluokan viimeiseksi arvosteltavaksi.

Tässä välissä Foxi ehti käydä pyörähtämässä ihmeen pienessä urosten valioluokassa. Koiria ei tainnut olla kuin 7 kun käyttöuroksia taisi olla jotain 20 pintaan! 

"Utmärkt typ & helhet. Maskulint huvud. Gott uttryckt. Bra hals. Tillräckligt vinklad front. Något mjuk i ryggen. Härlig baksdel. Rör sig bra från sidan, kunde vara parallelt sätt bakifrån. Bra pälskvalitet"

Tällä arvostelulla Foxi sai erinomaisen ja muutaman kilpailuluokassa juostun kierroksen jälkeen meidät käteltiin pois. Kun seurasi tuomarin linjaa niin hän haki varsin kookasta ja karvaista urosta, Foxi ei nyt ollut ihan parhaassa karvassaan. Sitä paitsi eihän sillä liikeet etenkään takaa tai edestä katsottuna kovin hyvät ole... Ei jäänyt kyllä mitenkään huono fiilis, hyvät koirat löytyivät kilpailuluokan sijoituksille. Päätuomarinahan oli Jan Roger Sauge Norjasta.

Käyttöluokassa Pablo olikin sitten paljon Kati Heiskasen mieleen ja kirikin usean sateessa juostun kierroksen jälkeen toiseksi saaden SA:n. Oikeastaan suoraan käyttöluokan jälkeen saatiinkin siirtyä PU-kehään. Sauge katsoi muiden tuomareiden arvostelemat koirat läpi ja sitten tiputti oikeastaan melkein kaikki muiden tuomaroimat pois. 

PU-kehän jälkeen tulikin sitten itselleni tauko. Hassua kun hetki olisi pitänyt olla kahdessa paikassa samaan aikaan ja sitten saikin hengähtää kunnolla ihan loppuun asti. 

Ihan lopussa Foxi pääsi vielä juoksemaan Banietta's kasvarissa Vertin, Paavon ja Alvan poika Akun kanssa. Ryhmä olikin tuomarin mieleen ja sijoituttiin toiseksi kunniapalkinnon kera!

Mukava päivä ja ennen kaikkea pitkästä aikaa erikoisnäyttelyssä. Pari edellistä on nimittäin jäänyt välistä! Ehkäpä ensi vuonna sitten uudelleen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti