Sivut

perjantai 28. heinäkuuta 2017

Ärinää Artjärvellä

Oltiin viime viikon lauantaina Orimattilan perähikiällä Artjärvellä VAU:n rallykisoissa. Samana viikonloppuna oli tarjolla myös agilityä ja tokoa. Tapahtuma kantoi nimeä Artjärven Ärinät. Ensiksi saatiin jonkun aivopierun saaneelta poikaystävältä kyyti Järvenpäähän, josta sitten otettiin äidin kanssa oma auto alle ja ajeltiin Artjärvelle. 

Kävin ilmoittautumassa ja sitten käveltiin Zoran kanssa jonkun aikaa. Meillehän kävi niin että oltiin se mun kammoama ensimmäinen koirakko meidän ryhmässä. No, odotettiin ja odotettiin ja homma venyi niin että päästiin aloittamaan rataantutustuminen puoli tuntia arvioidusta aikataulusta jäljessä. Koko meidän odotteluajan Zora oli ollut hihnassa mukana, se taisikin olla vähän virhe, seuraavalla kerralla kokeillaan erilaista strategiaa.



Radaksi Kirsi Petäjä oli suunnitellut meille ylläolevan mukaisen radan. Se ei sisältänyt yhtään juoksua ja alkoi hauskasti pujottelusta. 

Kun odotettiin lähtölupaa joku kärpänen pyöri Zoran ympärillä. Heti alusta tuntui että koira ei ollut ihan täysillä messissä, mutta itseasiassa kun katsoin jälkikäteen videolta, niin ihan järkevältä meidän meno näytti. Ensimmäisestä liikkeestä eli pujottelusta otettiin kuitenkin jo -1 kontrollista, eli hihna taisi kiristyä. 

Kolme seuraavaa liikettä, 270 oikeaan, istu-maahan ja täyskäännös oikeaan menivät kivasti. Tuo istu-maahan on jotenkin paljon armeliaampi kyltti kuin liikkeestä maahan. Vaikka tosin Zora on kyllä siinäkin aika näppärä.

Sitten tuli istu kierrä koiran ympäri... Tässä Zora meni sitten nousemaan ylös kun olin sen takana. Kävi pienen hetken mielessä että uusinko kylttiä vai en ja päätin sitten jatkaa matkaa, koska osin en ollut ihan varma kuinka paha virhe oli, kun omasta mielestä tuntui että olin jo melkein ehtinyt kiertää koiran. Olisi ehdottomasti kannattanut uusia, niin sanoi kasvattaja-Niina ja myös tuomari kun jakoi kisakirjoja. -10 väärin suoritetusta tehtävästä.

Matka jatkui kohti 360 oikeaan kylttiä, joka sujuikin mallikelpoisesti. Tämän jälkeen Zora vähän hidasti ja haisteli maata matkalla seuraavalle kyltille eli käännös oikeaan. -1 puutteellisesta yhteistyöstä.

Seuraava kyltti olikin sitten meidän edellisen kokeen murheenkryyni eli askelsarja. Jo alussa Zora jäi vinoon, joten saatiin siitä -1 vinoudesta ja myös -3 epätarkasti suoritetusta tehtävästä. Jäi vähän epäselväksi että mitä tehtiin, jotta tuo -3 tuli. En edes videota katsomalla ole sitä tajunnut. Mikä kuitenkin oli ehdottoman hyvä, oli se ettei koira mennyt kertaakaan makaamaan yksi istuminen oli vähän hidas, mutta se kuitenkin istui!

Matka jatkui taas ja seuraavaksi vuorossa oli 270 vasempaan. Siinä ei ollut mitään valittamista ja ihan näppärästi menikin sitten. Kai Zoralla alkaa sitten vähän takaosan käyttö hahmottua.

Seuraavaksi tarjolla oli saksalainen täyskäännös, jonka silloin edellisessä kisassa onnistuin aivan täysin sähläämään... Nyt koira tuntui vähän tahmealta jo lähestymisessä, joten koko käännös oli vähän hidas. -1 ohjaajavirhe, liekö sitten tuosta hitaudesta...

Sitten vuorossa oli koira eteen ja vasemmalla istumaan. Se sujui hienosti ja koira oli suorassa istumassa. Myös käännös vasempaan meni ilman ongelmia.

Viimeisenä kylttinä ennen maalia oli koira eteen istumaan ja oikealta sivulle ilman pysähdystä. Tässä Zora tuli tosi vinosti eteen, joten saatiin taas vinoudesta -1. Takaakierto sujui paljon näppärämmin kuin saksalaisessa. 

Tämän jälkeen kiireellä maaliin ja iloisten kehujen kanssa pois kehästä. Koska oltiin ensimmäinen koirakko, jouduttiin odottelemaan hyvän aikaa muiden suorituksia. Välissä käytettiin Zora uimassa ja muuten käppäiltiin alueella. 

Kun tulosten lukeminen vihdoin alkoi, kävi ilmi että kaksi koirakkoa oli heti maalikyltin jälkeen palkannut koiraansa ja tästähän tulee hylätty. Hylättyjä tuloksia ja luopumisia tuli muutama ja meidän pisteet oli jossain kutakuinkin puolivälissä. Pisteitä siis kertyi meille 82 eli toinen hyväksytty tulos alokasluokasta! Tässä kokeessa ei muuta tavoiteltukaan kuin hyväksyttyä tulosta, joten sopii olla tyytyväinen. Vaikka tietenkin näin jälkikäteen ajateltuna pistesaldo olisi heti ollut paljon parempi jos olisin tajunnut uusia sen -10 pistettä aiheuttaneen kyltin.

Aikaa meille kertyi tällä kertaa 1min 46s. Kisapöytäkirjan tuomarin kommenteissa kehuttiin kaunista yhteistyötä :)

Zora ei vieläkään tuntunut olevan ihan samanlaisessa moodissa kuin ensimmäisissä kisoissa. Olen tässä nyt pähkäillyt että mistähän se on johtunut. Ehkä siitä että olen itse huomaamattani jännittänyt kun on ollut tuttuja katsojina? Tai ehkä siitä että se on joutunut hengailemaan kisapaikalla liian kauan ennen omaa vuoroa (eikä autossa kuten ekoissa kisoissa). 

Seuraavan kerran starttaillaan collieiden rotumestiksissä Hollolassa 5.8. Siellä olisikin sitten jo koulari katkolla! Iiks! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti