Sivut

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Vesinoutoa ja lakipykäliä

Tänään(tai siis eilen, kun kirjoittelen tätä keskellä yötä) oli se koitos, joka on mun aikaani syönyt koko kevään ajan. Pääsykokeet! Nyt se on kuitenkin ohi ja on taas aikaa vaikka mihin. Suunnitelmissa mm. panostaa riistatreeneihin sekä lenkkeilyyn. 

Olin viimeisen lähes viikon ennen pääsykoetta mummolassa Pohjois-Savossa lukemassa ja henkireikänä mulla oli siellä mukana kukapas muu kun Foxi! Mukaan oli pakannut pari damia silmällä pitäen hyviä uintimahdollisuuksia. 

Foxi taisi muistaa sen paikan, kun ollaan monta kertaa ennenkin käyty siellä uimassa. Kysessä on jonkinlainen rantaraitti. Hyvin kivikkoinen ranta. Päästin Foxin irti ja se oli ihan innoissaan. Meinasi heti mennä veteen. Ei kuitenkaan mennyt kun en heittänyt sille mitään. Foxihan nimittäin ei ui, jos sille ei heitetä(tai jos kukaan ei ole hukkumassa, eli uimassa). Ensiksi heitin sille pari kertaa keppiä, jotta se sai uida, jotta jaksaisi keskittyä treeniin. Otin sen noutajahihnaan ja viskasin damin järveen. Mulla oli sellainen vesidami, johon pystyy puhaltamaan ilmaa sisään. Se myös antaa periksi kun siitä pitää kiinni. Foxi kiskaisi hihnassa damin perään ja sitten piti vähän jotain ääntäkin. Jopa sitä hieman kuumentaa vesi! Tietenkin sen täytyi olla hiljaa, päästäkseen noutamaan, joten sitten odoteltiin. 

Foxi nouti oikein kivasti, kunnes tuli rantaan sen oli aivan pakko pudottaa dami ja ravistella! Sen jälkeen se tarvitsi vielä uuden käskyn damin tuontiin. Ei hyvä. Enkä tajua mistä tuollainen johtuu enkä toistaiseksi ole keksinyt edes mitään ratkaisua miten siihen voisi puuttua. Useampana päivänä meidän touhu oli tälläista. 

Yhden kerran kokeilin miten toimii jos heitän veteen muistiin. Heitin ja sitten jatkettiin matkaa vähän matkaa kunnes lähetin. Foxi muisti damin paikan väärin, mutta se olikin kyllä aika kaukana. Tuli hieman liian haastava tehtävä tehtyä. Vähän ohjausta ja kun se näki damin palautus sujuikin rantaa pitkin. Kukapa sitä nyt pitkää matkaa uimaan kun rantaakin pitkin juoksemalla pääsee helposti :D

Kokeilin myös olisiko ratkaisu tuohon ravisteluongelmaan ollut siinä että menen selvästi kauemmaksi veden rajasta seisomaan. Jos muistan oikein niin se kyllä ravisti, mutta sitten otti itse damin suuhun ja toi eikä tarvinnut lisäkäskyä. Täytyy harkita, josko tuohon ravisteluun saisi vaikka pienellä hihnapakotteella tai jollain puututtua.

Hassu huomata että Foxi ei pelleile dameilla, se tietää että ne pitää palauttaa. Kun taas vesilelut ja kepit suussa se vain kaahaa iloisesti ohi minusta. Kerranpa jopa hylkäsi yhden lelun niin että jouduin sitä kahlaamaan kun ei sitten millään suostunut sitä ottamaan. Eikä muuten ollut ensimmäinen kerta sen lelun kanssa.

Kesälle luvassa muutama näyttely ja ahkerampaa bloginpäivitystahtia ja ehkä kuviakin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti