Sivut

torstai 13. kesäkuuta 2013

Kaikki tiet vievät Porvooseen

Foxin on Porvoon poika. Osittain siksi Porvoossa tulee käytyä aika usein, mutta myös siksi että siellä on hyviä koiratarvikekauppoja: Peten Koiratarvike ja D&C Dogsport. Tänään ensimmäinen vapaapäivä alkoi sillä että heräsin tyylikkäästi puolitoista tuntia myöhemmin mitä oli tarkoitus. Oli näköjään jäänyt se herätyksen laittaminen vain ajatuksen tasolle :D Mitään vahinkoa ei kuitenkaan tämän takia päässyt käymään.

En tajua miten himputin montaa eri reittiä Porvooseen on mahdollista ajaa. Jotain moottoritietä, Öljytietä, Pornaisten kautta, Kaarenkylän kautta... Tänään reittivalinta osui Öljytiehen, mutta aluksi meinasi hieman tulla epätoivo että miten ikinä mä sinne Porvoseen pääsen. Matka nimittäin alkoi niin että heitin veljen golfkentälle. Itseasiassa samalta golfkentältä me lähdettiin hakemaan Foxia kotiin kun se oli pentu. 

Ensiksi suuntana oli Peten koiratarvike. Meinasin sortua tilaamaan jo netin kautta, mutta onneksi en koska halusin ostaa Hurtan cooling coatin Foxille ja se koko, joka olisi muka ollut tollerinmentävä oli Foxille varmaan 15cm liian lyhyt. Lisäksi mukaan tarttui kaikenlaista muutakin, melkein hirvitti kaivaa korttia esiin tämän reissun jälkeen.

Sitten suunnattiin Tolkkisiin. Samalla treenipaikalla ollaan treenattu aiemminkin, mutta meinasin taas ajaa ohi. Kun tuli kovasta tuulesta varoittava liikennemerkki(joka on siis ennen Emäsalon siltaa) tajusin että ohihan sitä ajettiin. Tai siis minä ajoin. No onneksi ei kovin pitkästi menty ohi.

Päästin Foxin autosta kipittämään. Kävelin vähän matkaa kohti rantaa ja sitten otin sen kontrolliin.  Kaivoin naksuttimen käteen ja variksen pussista. Kyllä V-A-R-I-K-S-E-N, minä! Foxi nuuhki ja ihmetteli varista hetken ja sitten sitä ei jaksanut kiinnostaa. Suuhun se ei ottanut. 

Tein sitten jäljen uudella kevyemmällä kanidamilla. Iso 3kg kanidamia se kanna, koska se on olevinaan liian painava. Foxi meni aika vauhdikkaasti, mutta selvästi kuitenkin sillä oli haju. Palautus oli hyvin vauhdikas :)

Sitten tehtiin vähän vesityötä. Käytössä oli sellainen hanhidami. Lensi vähän paremmin kun kevyet vesidamit. Koira kiinni, heitto, hetken odottelu, koira irti, vähän lisää odottelua ja sitten käsky. Hirveällä vauhdilla se hyppäsi mereen kun viime keväänä sillä meni aika ihmetellessä aaltoja :D Palautus tuli taas rantaan. Ehkä ratkaisu ravisteluongelmaan on se että menen ihan vedenrajaan vastaan niin se ei ehdi pudottaa ja ravistella. Pari toistoa ja homma loppui siihen ettei Foxi antanut mulle vedestä kiinni. Sanallista palautetta sellaisesta.

Palattiin vähän kauemmas vedestä ja Foxi tulikin sieltä heti kun tajusi että mä häivyn. Laitoin superpalkan valmiiksi ja kaivoin variksen taas esiin. Käskin Foxia tuomaan sitä. Ongelma taitaa variksessa olla se että höyhenet ei tunnu kivalta suussa. Lopulta Foxi sitten otti hyvin pinnallisen otteen variksesta ja antoi sen minulle. Jes! Päivän ensimmäisen vaakkuyrityksen jälkeen teki mieli luovuttaa, mutta onneksi en. Tehtiin vielä toisenkin kerran ja taas samalla pinnallisella otteella palautus. Ote on surkea, mutta koira sentään koski varikseen. Nyt vaan lisää treeniä niin uskon otteenkin paranevan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti