Sivut

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Viimeaikojen puuhastelut

Perjantaina Foxi sai uuden koirakaverin, lagotto Aatun. Jos ihan rehellisiä ollaan niin ei niistä kyllä mitään sydänystäviä tullut. Käytiin Aatun ja Foxin kanssa tutustumassa melko lähellä meitä olevaan hiekkakuoppaan(jossa oli siis vettä). Foxi tuli houkuteltaessa veteen ihan hienosti. Vesi ei ollut yhtään kylmää(kahlasin siellä siis itsekin). Vielä hienommin Foxi tuli kun sai hakea vedestä lelua. Uimaan ei suostunut kuin yhden kerran, jolloin meni vettä nenään. Foxi hyppi vedessä ja haki lelua ennennäkemättömällä noutoinnolla vedestä. Paikalla oli myös joukko jotain poikia, jotka keksivät räjäyttää deodoranttipullon. Kamala pamaus siitä kuului, mutta koira ei ollut moksiskaan. Ehkä Foxi käy jo ensikerralla kunnolla uimassa :) 

Lauantaina olin Foxin sekä kasvattaja-Minnan ja Foxin siskon Alvan kanssa mätsärissä täällä Järvenpäässä. Pentuja ei ollut kuin 20. Parikehässä Foxin parina oli 10kk vanha airis(miten me aina saadaan ne vanhat pennut vastaan?). Foxi esiintyi hienosti ja antoi tutkia paljon paremmin kuin viime viikonloppuna. Saatiin kuitenkin sininen nauha. Ei ehditty kovin kauaa odottaa kun nauhakehä alkoi. Foxi poimittiin neljän parhaan joukkoon ja sijoitettiin kolmanneksi! Palkinnoksi saatiin Pedigree-ruokaa(sitähän meillä ei aiemmista mätsäreistä olekaan... :P) sekä ihana flamingopehmo. Tuomarina oli Elisa Toivola(kennel Lady's Trick). Nähtiin myös Vertti-veljeä sekä Demi-collieta. Kiitos kaikille seurasta :)

Sunnuntaina olikin sitten pentueen taipparitreenit. Osallistujaryntäys oli huikea, paikalla oli Foxin lisäksi vain Vertti. Köh köh, molempien veljesten noutohalut oli jossain kateissa. Esiteltiin mitä oltiin parin viikon aikana tehty(eli ei juuri mitään). Ja sitten Anniina-kouluttaja totesi että koska poikia ei näytä kiinnostavan yhtään niin tehtäisikö tokoa. Sovittiin kuitenkin että ensi kerralla pojat noutaa. Nyt olisi tarkoitus myös tehdä Foxin kanssa pitoharjoituksia damilla, ihan härskisti vaan tunkemalla dami koiran suuhun.

Tehtiin pieni pätkä seuraamista ja saatiin kehut siitä. Luoksetuloja myös niin että jätettiin koira ja sitten kutsuttiin luo. Foxi pysyi hienosti ja tuli kutsusta luo, mutta kaipaisin kyllä tähän aika paljon lisää vauhtia. Täytyy varmaan ottaa joku vauhtiluoksariprojekti...

Keskiviikkona oli JKK:n pentutokon kaupunkikävely. Ensin tehtiin seuraamista kaikki ympyrällä samaan suuntaan kulkien. Foxi seurasi aivan todella hienosti ja sai myös kouluttajalta kehut. Perusasento on ehkä vielä hieman hukassa(vino), mutta paikka on oikea. Sitten tehtiin peruskäskyjä. Foxi teki hyvin ja itse tajusin että sillä on väliä millä äänenpainolla sanon etekin "maahan". Käytiin kävelemässä vielä kävelykadulla, ei ollut mitään ongelmaa. 

Loppuviikon suunitelmissa damin pakkopitoa ja lauantaina joko mejä-kokeilu tai mätsäri. Itse olen menossa sunnuntaina Aptukseen, mutta Foxi jää kotiin.

Ai niin! Foxi täytti maanantaina 5kk, eli nyt se saa osallistua pentunäyttelyihin. Aika kuluu hurjan nopeasti, vastahan kannoin pienen tollopallon kotiin helmikuussa... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti