Sivut

maanantai 10. lokakuuta 2016

Vuoden viimeinen

Meidän vuoden viimeinen maksettu koirariento oli viime lauantaina Pirkka-hallissa Tampereella ollut noutajien pääerikoisnäyttely. Tilaa tuolla olla ihan hirveän paljon enemmän kun ahtaassa Willatehtaassa Hyvinkäällä. Tuomarina oli norjalainen Per Iversen, joka ei ole täällä pitkään aikaan tuomaroinut tollereita. Kyseinen herra oli kuitenkin vuoden 2006 Euroopan Voittaja -näyttelyssä Helsingissä tollereilla.

Meillä oli hieman erikoinen järjestely, sillä olin itse Lohjalla vahtimassa serkkuja ja koirat oli Järvenpäässä hoidossa. Emmi onneksi poimi Foxin kyytiin Järvenpäästä ja sitten minä hyppäsin kyytiin Hyvinkäällä. Kävipä tosin sitten niin, että unohdin oman näyttelytarvikepussukkani majapaikkaan joten mentiin lainahihnalla ja numerolapunpidikkeellä :D

Foxi oli jotenkin ihan tositosi iloinen koko ajan ja liikkui tosi reippaasti. Harmi vaan, että alusta oli ihan järkyttävän liukas. Ei oikein sovi tuollaiselle välillä varsin voimakkaasti eteen menevälle koiralle. Vähän pelotti jopa oman pystyssä pysymisen kannalta, sillä balleriinat ei tunnetustikaan ole mitkään maailman pitävimmät kengät. Urosten avoin luokka taisi olla suurin urosluokka ja kerrankin Foxi ei ollutkaan ensimmäisenä!

"5 years old. Masculine dog. Up to size. Well shaped head. Would like a more neck. Stands rather wide in front. Good body. A bit long in loin. Good tailset. In good coat. Front movement could be better. Very well handled"

Tällä varsin Foxin näköisellä arvostelulla saatiin erittäin hyvä. Tuomari perusteli sitä, että Foxin etujalat ovat mitä ovat ja ne pitäisi saada asettumaan paremmin. Eipä sillä, tiedostan kyllä varsin hyvin tämän vian koirassani. Lisäksi kyllä tuomari sanoi että tykkää muuten Foxista, mutta ei voi etujalkojen takia sen enempää sitä palkita. Ymmärrän kyllä. Noin isossa luokassa meidän ei tarvinnutkaan sitten EH:lla mennä enää uudelleen kehään kilpailuluokkaan.

Mentiin pyörähtämään kuitenkin vielä sekä kasvattajaluokassa että Dinan jälkeläisluokassa. Molemmat ryhmät saivat kunniapalkinnon ja olivat rotunsa parhaat joten jäätiin vielä isoon kehään. Tollerikehä päättyi niin myöhään että lopulta meidän ei edes kovin kauaa tarvinnut odottaa.

Foxi pisteli kyllä parastaan isossa kehässä kun oli tilaa. Ja lisäksi osuutta asiaan taisi olla yhtäkkiä syttyneellä man crushilla puoliveli-Paavoon. Jälkeläisluokassa sijoituttiin kolmanneksi ja kasvattajaluokassa neljänneksi. 

Pitkä ja hauska päivä kavereiden seurassa! Kun kotimatkalla mietiskelin, niin en ollut yhtään harmissani Foxin eri-putken katkeamisesta. Enemmän olin iloinen siitä että jälkeläis- ja kasvattajaryhmä saatiin esitettyä ja ne molemmat jopa pärjäsivät! 

Seuraavan kerran pyörähdetään varmaan kehään tammikuussa vaikka itse taidan kyllä mennä hengailemaan kehän laidalle jo Messariin :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti