Sivut

torstai 20. syyskuuta 2012

Toimintaa takapäähän

Eilen pitkällisen pohdinnan jälkeen menin tokotreeneihin. Pohdintaa siis aiheutti jälleen kerran sadesää ja vaikka viimeksi en ollut sokerista niin olen viettänyt tämän viikon flunssan kourissa, joten en halunnut vilustua yhtään enempää. Mutta anyway, mentiin paikalle ja saatiinkin lähestulkoon privaattitreenit kun ryhmässä oli meidän lisäksi vain yksi koira. 

Alkuun perus luoksepäästävyys, jossa ei ollut mitään ongelmia. Paikkiksessa jossain ihmeen välissä Foxi meni lonkalle, mun mielestä se kyllä jäi suoraan kun vielä itse sitä tarkastin ennenkun jätin mutta kun palasin sen viereen niin se oli lonkalla. Suorituksena parempi muuten kun edellisellä kerralla, huomio oli paljonpaljon paremmin minussa vaikka vieressä oleva koira ei kyllä pysynyt hetkeäkään paikallaan ja sääti koko ajan.

Sitten päästiinkin pureutumaan siihen mitä toivoinkin, eli seuraamisen käännöksiin. Kouluttaja meille ensiksi kertoi kaikenlaista miten on itse opettanut koiransa ja tuli kyllä niin paljon ajateltavaa että huhhuh! Seurauttaessa sainkin sitten kommentin "sä taidat keskittyä enemmän niihin askeliin kun koiraan. Keskity siihen koiraan enemmän!" selvästi tarvitsee vähän kuivaharjoitella, mikä tuntuu itselle luontaisimmalta kävelytyyliltä näissä käännöksissä. 

Käännöksiä tehdessä Maria bongasikin sellaisen jutun Foxista, mitä olen vähän itsekin miettinyt. Se ei käytä takapäätään kunnolla. Seuraamisen jälkeen sitten tehtiin sellaisia harjoituksia, joissa se joutuu vähän käyttämään takapäätään. Peruuttaahan Foxi osaa, mutta läheskään aina se peruutus ei ole askelia vaan enemmänkin pomppimista taaksepäin. Samalla bongattiin myös minuun jämähtänyt tapa liikuttaa vasenta kättäni käskiessäni koiraa perusasentoon. Kokeilin ilman käsiliikettä ja kyllä se ilmankin toimii. 

Vaikka satoikin niin oli tosi kiva kun saatiin näin henkilökohtaista ohjeistusta ja meillä on vielä paljon kaikenlaista pientä petrattavaa pelkästään seuraamisessa! Ihanan vaativa kouluttaja myös meillä, tykkään! Huomasin jälleen namittavani aika paljon, ehdottomasti täytyy kiinnittää tähän huomiota vielä lisää ja lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti