Sivut

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

"Siitä vaan oikeisiin kokeisiin"

Oltiin eilen Vantaalla möllitokossa. Pienen ongelman heti alkuun aiheutti se etten löytänyt ihan heti koepaikkaa vaan etsin sitä ihan toisesta suunnasta. Jotenkin kuitenkin tajusin kääntyä ja palasin lähemmäs autoa ja koepaikka löytyikin. Ilmottautumisessa oltiin kyllä tismalleen kymmeneltä, eikä edes oltu viimeisiä ilmoittautujia!

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 9 
Seuraaminen kytkettynä 9½
Seuraaminen taluttimetta 10
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 9½
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8½
Estehyppy 8½
Kokonaisvaikutus 9
yhteensä 187,5p ja ykköstulos(tosin nakkiluokassa)

Foxi odotteli häkissä kun nakkiluokan kaksi ekaa ryhmää teki paikkamakuun ja luoksepäästävyyden. Sitten tempaisin sen häkistä kun tuli meidän vuoro. Kehääntulotarkastuksessa tehtiin juoksun tarkastus, urokselta :D Se ei ollut Foxin mielestä oikein kivaa, mutta antoi kuitenkin pyyhkäistä takapuolta. Sitten luoksepäästävyys, jossa tuomari kävi silittämässä koiran rintaa. 

Paikkamakuussa taisi olla ihan koepituinen matka ja aika oli sen 2min, eli sama kun kokeessa. Aikaa oli jäljellä varmaan 30s kun Foxin oli välittömästi alettava nuolemaan jalkoväliään. Se EI KOSKAAN ole tehnyt niin! Olin hieman hämilläni kun koira on oikeasti tosi hyvä paikallamakaaja, eli en siis tajunnut että olisin esim. voinut kieltää sitä. Alkumakuun se teki tosi hyvin, mutta mua vähän ärsytti sen nuoleskelu. Paikaltaanhan se ei tosin kyllä liikkunut. Lisäksi ennakoi vielä perusasentokäskyn.

Sitten tuli jonkin verran odottelua. Kun vihdoin päästiin kehään Foxi oli hyvällä fiiliksellä. Seuraamiset tosi reippaita ja innokkaita, meinasi jopa hihnaseuruussa hieman edistää! Käännökset voisivat olla ehkä vähän tiiviimpiä, mutta niitä ei olla kovin paljoa harjoiteltukaan. 

Jäävissä maahanmeno ja seuraamisosuus olivat tosi hienot, vaikka aika paljon annoin ruumiilla apuja. Seisomisessa se taisi hiipiä aavistuksen verran ja lisäksi ennakoi perusasennon. Tätä ennakointia mä olenkin jo aiemmin huomannut Foxin tekevän, täytynee kiinnittää vähän enemmän huomiota. 

Luoksarissa tuli hienosti ja tosi hyvällä vauhdilla ekasta käskystä! Jeejee! Tosin perusasento meni aivan killiin, joten piti käyttää käsky sitä korjaamaan. Hyppy oli hyvä muutoin, mutta siinäkin ennakoi perusasentokäskyn. 

Saatiin sekä tuomarilta että liikkurilta tosi paljon positiivista ja kannustavaa palautetta! Erityisiä kehuja tuli hienosta seuraamisesta. Ennakointiin käskivät myös kiinnittää huomiota. Liikkurin oli vieläpä lopuksi päästävä lässyttämään Foxille, se kun näyttää niin ihanalta nallekarhulta :) Itselle jäi tosi hyvä mieli tästä, koska Foxi teki hyvä työtä. Vähän hassua kyllä, mutta minua ei tämä ensimmäinen epävirallinen koestartti jännittänyt juuri yhtään :o Olin pari viikkoa sitten ihan varma että alan jo viikkoa ennen koetta panikoimaan ja menetän yöunet. Itseäni hieman harmitti kun tässä kokeessa ei jaettu mitään sijoituksia, meillä kun olisi voinut olla ihan hyvät mahdollisuudet jollekin sijalle... 

Pisteytyksestä vielä, tämähän siis oli möllitokon nakkiluokka ja tuomari ei tainnut olla oikea tuomari. Meidän pisteet on ehkä juuri tähän suhteutettuna hyvät. Mutta ollaanko me koevalmiita? Ehkä ensi keväänä, missä meidän tavoite tällä hetkellä onkin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti