Sivut

perjantai 21. syyskuuta 2012

Namit taskussa

Poikkeuksellinen treenikärpänen on nähtävästi päässyt puraisemaan minua kun luvassa on monta päivää treeniä :o Tänään halusin treenata niin että en ihan kokoajan namittaisi koiraa vaan se saa palkan tehtyään hyvän suorituksen. Tuo namittaminen on itsessäni nii-iin ärsyttävä piirre!

Aloitin minuutin paikkamakuulla, jossa halusin tarkastaa meneekö se suoraan lonkalle vai makaako ryhdikkäänä. Ensimmäinen yritys, Foxi meni käskystä lonkalle joten käsky takaisin perusasentoon ja sitten se jäikin jo oikeaan asentoon. Minuutin aika, ei edelleenkään mitään ongelmia. Tässä selvästi suurin ongelma on lonkalle meneminen ja ehkä palatessa saattaa ennakoida perusasentokäskyä. 

Tehtiin taas takapää-harjoituksia. Ne selvästi vähän turhauttaa Foxia. Itse siis otan pieniä askelia sivulle viistoon ja sen täytyy korjata. Ihan ok, mutta takapää voisi toimia paremminkin. Ehkä tästä kehitytään ylöspäin!

Käännöksiä, voisivat olla tiiviimpiä, mutta eipä niitä pahemmin olla treenattukaan. Lisää treeniä ja mun täytyy kehitellä joku itselle sopiva kävelytapa tähän! Tietenkin vasemmalle kääntyessä oikea jalka ensin ja oikealle kääntyessä vasen ensin, mutta ainakin toistaiseksi tuntuu epäluonnolliselta. Taitaa vaatia kuivaharjoittelua!

Seuraamisia suoralla pätkällä namit ihan oikeasti taskussa. Foxi tuntui olevan hyvällä treenituulella ja teki tosi nättiä seuraamista. Tosin lyhyen pätkän jälkeen se ehkä vähän ihmetteli miksi ei jo tipu palkkaa, mutta jatkoi kuitenkin hyvin eteenpäin. Seuraaminen alkaa olla kyllä nyt ihan kivalla mallilla!

Vähän seuraamisen yhteydestä maahanmenoa. H-I-D-A-S!!! Joo, no ei olla toki treenattukaan kun ei ehkä ihan ollut sopiva samalla jäävien alkeita ja reipasta perusseuraamista. En varsinaisesti seuruuttanut vaan Foxi vaan kulki vasemmalla puolella. Mun täytyy hidastaa vauhtia, melkein jopa pysähtyä, ja maahanmeno on aika hidas. Jos harjoitellaan niin että peruutan itse ja koira tulee edessä niin tekee hyvin ja nopeasti, mutta vasemmalla vähän tökkii. Lisää treeniä tähän!

Olin aika tyytyväinen Foxiin ja itseenikin. Jotenkin mun on ollut vaikea luopua niistä kädessä olevista nameista, mutta etenkin silloin kun treenataan yksin täytyy varmaan jatkossakin pitää namit taskussa, ehkä kokeillaan myös seuraavissa kimppatreeneissä samaa. Jotenkin huomasi mun mielestä Foxista että se sai vähän enemmän "tilaa" kun ei ollut namit koko ajan houkuttimena. Sitä paitsi, tämähän osoitti minulle että kyllä se osaa vaikka ei lihapullaa koko ajan sen nenän edessä heiluttaisikaan!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti