Sivut

maanantai 2. syyskuuta 2013

Must-go show

Lauantaina juttelin isän kanssa hieman kehnolta näyttäneestä sääennusteesta ja totesin "ei voi mitään, tää on yksi niistä must-go näyttelyistä". Tähän isä totesi että montas niitä sitten on. Mulle niitä on vähän laskutavasta riippuen 3-4. SNJ, Messari(halpaa hupia sellaisen koiran kanssa, joka ei sieltä ikinä tule mitään voittamaan...) ja tietenkin erikoisnäyttely TollerShow. Eilen kyseessä oli siis viimeksi mainittu.

Lahdessa sää oli samanlainen kun Järvenpäässä aamulla. Harmaa ja sateinen, tosin johonkin väliin saatiin myös vähän auringonpaistetta, toki kauheaa kaatosadetta unohtamatta. Nurmikko alkoi olla aika hurjassa kunnossa jo iltapäivällä, ihan märkä ja mutainen. Onneksi meillä oli teltta, joten saatiin helposti pidettyä itsemme, koirat ja kamat kuivina!

Foxi oli suuressa 19 koiran avoimessa luokassa ja arvosteluvuorossa toisena Vertin jälkeen. Foxi oli aivan mahtavalla mielellä jälleen kerran! Sillä oli kivasti energiaa ja se jaksoi pönöttää tosi hienosti. Kehän ulkopuolella se jopa heilutti häntää seisoessaan, mutta kehässä ei tainnut. Tuomarinahan meillä oli Sven Slettedahl, joka on kerran aikaisemmin arvostellut Foxin ja antoikin Foxille viimeisen Viron junnu-sertin ROP-junnun kera.

"Masculine male. Nice eyes. Masculine head. Nice expression. Good neck and well-constructed front. A bit long in body and a long loin. Level topline. Nice stiffles behind. Nice bone substance. Good coat. Nice temperament. Moves well. A bit French in front"

Tällä hyvin itsensä näköisellä arvostelulla Foxi sai erinomaisen. Tuomari oli oikein mukava herra, arvostellessaan Foxia hän kysyi "did I say nice temperament?" :D Ja tullessaan tutkimaan Foxia "hello mister".

Sitten tuli pitkä tauko kun tuomari arvosteli loput avoimen luokan urokset. Kilpailuluokassa Foxi oli ensimmäisenä ja seisotin sen itse seisten ja se piti ryhdin ja asennon tosi hienosti! Ei haitannut edes ympärillä pörrännyt ampiainen. Se liikkuikin oikein kivasti, reippaasti ja hyvällä draivilla, taisipa sinne jopa pari laukka-askelta tulla. Foxi siis esiintyi ehdottomasti edukseen. Tuomarille Foxi taisi olla liian kevyt, sillä sijoittuneet urokset olivat kaikki hyvinhyvin massavia ja myös turkikkaita. Ylipäätään koirat olivat yllättävän hienoissa turkeissa huomioden että eletään syksyn alkua ja noutajan kesäänhän tunnetusti kuuluu uiminen.

Meidän Banietta's tiimille ei tänä vuonna osunut sitten minkäänlaista menestystä. Ei yhtään luokkasijoitusta tai SA:ta. Etukäteen haaveilin Foxille hieman osallistumisoikeudesta paras pää&ilme -kisaan, mutta eipä päästy sinne tänä vuonna. Joku hulluus meihin iski, koska katsottiin koko näyttely loppuun vaikka sää oli mitä oli ja päivä oli jo ollut aika pitkä.

Paljon onnea kaikille näyttelyssä menestyneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti