Sivut

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Viikonlopun näyttelyturnee

Viikonloppuna suunnattiin näyttelyihin, joita en ihan varsinaisesti ollut edes suunnitellut. Osittain siksi että minulla ei ollut hajuakaan missä sellainen paikka kun Lammi sijaitsee. Kaveri kuitenkin ehdotti reissua Lammin ryhmikseen sekä Forssaan kaikkien rotujen näyttelyyn ja tarjosi vielä majapaikankin mökiltään, joten miksipä kieltäytyä!


Lauantaina Lammilla sää oli kyllä niin perussuomalaista kesäsäätä. Kun päästiin paikalle niin jäätiin istumaan autoon, koska alkoi sataa ja odoteltiin Foxin kasvattajaa saapuvaksi näyttelyteltan kanssa. Meillähän siis oli Foxin lisäksi mukana näyttelyturkissa ollut villakoira, jonka turkkia varjeltiin kastumiselta. Kasvattajan saavuttua paikalle saatiin teltta kasaan ja sitten alkoikin aurinko paistaa. Sopivasti ennen meidän kehää kuitenkin alkoi taas kaatosadekuuro. Onneksi oli teltta, koska muuten olisi ollut kaikki paperit ja muut taas aivan märkinä. 


Tollereiden kehä alkoi ja sade loppui. Ensiksi oli yksi junnu-uros, jonka jälkeen Foxi meni kasvattajansa esittämänä kehään. Tuomarina oli ruotsalainen kultsukasvattaja Ewa Nielsen. Tämä tuomari oli aika tiukka ja ei juurikaan erinomaisia jaellut. Foxille sellainen kuitenkin irtosi! Minulla suu varmaan loksahti auki ja olin ihan ihmeissäni! Ja hetkinen... vielä vaaleanpunainen SA-ruusukekin! Aivan tosi upeaa! Jännitettiin vähän aikaa että muut urokset menivät ja tuli PU-kilpailu, johon olivat selviytyneet vain Foxi ja avoimen luokan Nemo(Hedera's Aurora Australis). Ensimmäinen Suomen sertihän sieltä Foxille napsahti, sillä Nemolla on jo sertit kasassa! PU-kisassa sijoitus toinen. Nartuissa Foxin sisko Alva korjasi potin ollen PN1 ja saaden myös sertin! Huikean hienoa(vaikka olisin ollut siihen erinomaiseenkin jo tyytyväinen, joten serti pelkkää plussaa). Nemo valittiin ROP:ksi ja Alva VSP. Myöhemmin iltapäivällä Nemo sijoittuikin vielä ryhmässä toiseksi!


Hane av bra storlek. Maskulint huvus men behöver braddas. Bra öron, något ljusa ögon. Svag överlinjegående. Något lång i sina proportioner. Behöver utväcklas i sin kripp(?). Bra päls struktur och benstemme. Rör sig med bra steg.

Seuraavana päivänä ajoimme mökiltä Forssan Mustialaan näyttelyyn. Kehät olivat mutaisella ja aika liukkaalla pohjalla. Tollerit tuomaroi Hannele Jokisilta ja hänellä oli kaksi harjoitusarvostelijaakin. Foxi oli pentujen ja junnu-urosten jälkeen vuorossa ainoana nuorten luokan edustajana. Foxi ei tykännyt kun tuomari tuli kopeloimaan ja tutki Foxin päätä tosi tarkasti. Niiasi ja vähän yritti myös väistää, johtui kai auki olevasta sadetakista. Liikkui mun mielestä ihan hyvin mutta ehkä edellinen pitkä näyttelypäivä vähän näkyi askelissa. Tuloksena EH. Edellisen päivän menestyksen jälkeen ei kyllä odotettukaan mitään ihmeitä, joten ei haittaa.

Voimakas maskuliininen kokonaisuus. Antaa aavistuksen matalaraajaisen vaikutelman. Kovin syvä kallo, joka saisi olla litteämpi. Sopivat kulmaukset. Eturaajat tulisi olla suoremmat. Vahva luusto. Vankka runko, joka saisi olla lyhyempi. Voimakkaat takakulmaukset. Hyvä karva. Hontelot takaliikkeet, hyvät edestä.

Eipä oikeastaan mitään uutta tässä arvostelussa. Mutta hetkinen "sopivat kulmaukset" ja myöhemmin "voimakkaat takakulmaukset". Okei :D ROP Fireheart Magica De Spell ja VSP Middle Island's Afterglow Apex, onnittelut!


Näyttelyn jälkeen ajettiin vielä takaisin mökille. Siellä Foxi pääsi uimaan ja me ihmiset saatiin vatsamme täyteen. Sen jälkeen alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen lähdimmekin jo mökiltä kohti kotia. Nyt onkin kotona hyvin väsynyt tolleripoika, joka herää ehkä seuraavan kerran huomenna aamulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti