Sivut

torstai 8. elokuuta 2013

Veren maku - eikun haju

Euran treeneissä se viimeistään taisi iskeä minuun, kauhea mejä-kärpänen! Tiesin kyllä että hyvä nenänkäyttäjä tuo otus ja kyllä sitä kehuttiinkin. Euran keikan jälkeen ajelin lauantaina Pohjois-Savoon mummolaan. Haaveissa oli vihdoin ja viimein tehdä se ensimmäinen verijälki. Isovanhemmilla on siellä omia metsämaita, joten sinne sai ihan luvan kanssa kiskoa verisientä. Hieman yllätyksellisesti eno innostui lähtemään mukaan maastoja näyttämään.

Jälki tehtiin sunnuntai-iltana ja no, se oli ensimmäinen ikinä ja kukaan kokeneempi ei ollut vieressä neuvomassa. Jäljestä taisi tulla tarkoitettua mutkittelevampi kun vähän väisteltiin pahimpia risukkoja(ei kai niitä oikeasti väistellä, mutta tämä oli ensimmäinen). Pituutta tuli 350m, jos laskin askeleet oikein :D

Maanantaiaamuna sitten oli luvassa jäljen ajo. Foxi tuntui innokkalta ja alkumakausta hetken haisteltuaan sen päässä taisi naksahtaa joku, koska sitten se lähti tasaisella vauhdilla etenemään jälkeä pitkin! Olipa mahtava katsella koiran työtä! Parissa kohtaa se hieman teki pientä lenkkiä, mutta aina löysi jäljen. Lisäksi se ehkä hieman häiriintyi jos liina kiristyi, mutta sitä täytyy treenata. Kuitenkin se aina palasi itse jäljelle. Kun se pääsi kaadolle, jonka virkaa toimitti raejuustopurkki(pikaratkaisu) olin kyllä niiiiin iloinen ja ylpeä koirasta! Jäljellä mukana ollut enokin, joka ei näistä koirajutuista juuri mitään tajua, kehui Foxia kun edellisenä päivänä hän ihmetteli onnistuuko otus mitään jälkeä löytämään. Nenäkoira-Foxi <3

Tarkoitus oli tehdä toinenkin jälki helppokulkuisempaan kangasmetsään viikon puolivälissä, mutta sääennuste lupaili sadetta ja ajattelin että jäljestä tulee liian vaikea jos se huuhtoutuu veden mukana. Tädin mies olisi ollut innolla lähdössä hyttysten syötäväksi jäljen vetoon :D Toinen jälki siis jäi tekemättä.

Tästä nyt ainakin opimme että pitänee hieman treenata jälkivarmuutta(onkohan se edes oikea sana) eli että koira jatkaisi työskentelyä vaikka liina kiristyisikin. Lisäksi opimme myös että niitä merkkejä kannattaa oikeasti laittaa PALJON! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti